honing voor huid en haar

Honing als beauty product

Inhoud

Honing, dat gemaakt wordt door de bijen uit nectar van bloemen, is een veelzijdig product.

Honing wordt gebruikt als natuurlijk zoetmiddel, heeft een licht anti-sceptische werking, bevat veel mineralen zoals o.a. kalium, calcium, magnesium, fosforzuur, ijzer, mangaan en koper. Daarnaast bevat honing ook een aantal enzymen waarna nog niet voldoende onderzoek is gedaan voor de juiste werking ervan.


Wat is rauwe honing?

Honing wordt vaak gepasteuriseerd en gefilterd. Dit wordt gedaan om de honing langer vloeibaar te houden. Rauwe honing is ongefilterd, onverhit en onbewerkt. Er wordt niets toegevoegd. Op die manier blijven de meeste enzymen en gezonde eigenschappen van de honing behouden.

Honing voor de huid

Behalve inwendig kan honing ook uitwendig gebruikt worden. Honing heeft een verzachtende werking op de huid. Het bevat suikers, was en mineralen. Je kunt het als gezichtsmasker gebruiken en ook als gezichtreiniger werkt het prima.

Honing als gezichtsreiniger

Was je handen en vermeng 1 theelepel honing in de palm van je hand. Voeg wat melkpoeder toe en breng het op je gezicht aan. Naspoelen met water.

Honing als lotion

Meng een theelepel honing met een theelepel plantaardige olie en een paar druppels citroensap. Wrijf je handen, ellebogen en hielen en andere droge plekken ermee in. Laat 10 minuten intrekken dan afspoelen met warm water.

Honing als verstevigend gezichtsmasker

Meng een eetlepel honing, een eiwit en een theelepel glycerine en genoeg bloem om een pasta te vormen. Smeer gezicht en hals er meer in. Laat 10 minuten zitten, afspoelen met warm water.

Scrub met honing

  1. Neem een eetlepel honing in je hand en voeg wat amandelmeel (gemalen gepelde amandelen) en wat citroensap toe. Meng het goed en breng het op je gezicht aan en maak zachte draaiende bewegingen. Goed voor alle huidtypes.
  2. Meng twee delen honing met 1 deel baksoda of zuiveringszout. Breng het aan op de huid en maak voorzichtig draaiende bewegingen. Spoel het af en dep je huid droog.
  3. Voor een lichaamsscrub die je bijvoorbeeld kan gebruiken onder de douche, meng je 2 eetlepels honing en een eetlepel melkpoeder. Dit maakt je huid super zacht.

Tip: Je kan ook wat honing aan je bad toevoegen.

Schone poriën

Honing bevat enzymen die je kunnen helpen bij het diep reinigen van de huid en de poriën. Doe daarvoor twee eetlepels kokosolie en 1 eetlepel rauwe honing bij elkaar en breng het aan op de huid. Laat de huid rond de ogen vrij. Spoel het daarna af en dep je huid droog. Je huid zal er fris en stralend uitzien.

Honing masker tegen puistjes

Honing is anti-bacterieel en werkt ontstekingsremmend. Een prima middel tegen acne dus. Het doodt bacteriën en vermindert roodheid en irritaties van de huid. Het enige wat je hoeft te doen is wat rauwe honing met een watje op je gezicht aan te brengen. Laat het 15 minuten intrekken.

Honing voor je haar

honing haarmasker

Honing voedt je haar en hoofdhuid en geeft het glans. De anti-bacteriële werking kan helpen bij roos en De stof glucose oxidase bleekt het haar enigszins en kan bij regelmatig gebruik voor natuurlijke highlights zorgen.

Haarmasker

Roer twee eetlepels honing los 250 ml warm water. Als je blond bent kun je nog wat citroensap toevoegen. Na het wassen met shampoo, wrijf je het mensen door je haar. Laat het tot een uur intrekken en spoel het dan uit.

Melk en honing

Melk met honing is een prima combinatie voor je haar. Melk zorgt voor de proteïnen en honing voor de antioxidanten en enzymen. Mix een paar eetlepels honing met lauwe melk en breng het aan op je haar en hoofdhuid. Laat 20 minuten intrekken en spoel het uit.

Meer combinaties

Voeg extra ingrediënten toe aan een haarmasker om het nog voedender te maken. Denk aan aloë vera, olijfolie, een fijngeprakte banaan, of avocado.

Honing voor je nagels

Geef je nagelriemen en nagels een opfrisbeurt en maak de huid eromheen weer zacht. Meng daarvoor een theelepel honing met een theelepel appelazijn en een theelepel kokosolie. Wrijf het mengsel over de nagelriemen en laat 10 minuten intrekken. Doop je vingers dan in lauw water en dep ze droog.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *