Hoe kun je krullend haar verzorgen tijdens een weekendje weg?

Een lekker weekendje weg gepland? Dan heb je een mooi vooruitzicht. Maar hoe houd je je krullen mooi tijdens je trip? Want thuis heb je alle producten om je lokken optimaal te verzorgen en stylen, maar op reis is dat wat moeilijker. Daarnaast maakt het ook uit wat je gaat doen. Lekker richting het strand of een nieuwe stad ontdekken? We bij deze een aantal handige hacks om jouw krullen te verzorgen, zelfs als je onderweg bent!

Onderweg met krullend haar

De kou, zon, zee, chloor, zijn niet het beste voor je haar natuurlijk. Ze hebben vooral een uitdrogend effect op ons haar en om je haar dan weer gehydrateerd te krijgen kan een flinke uitdaging zijn. Dus heeft je haar een goede verzorging nodig als je een weekendje weg gaat, maar het mag niet te veel moeite kosten, want laten we eerlijk zijn, daar heeft niemand zin in. Met de juiste producten voor krullend haar is het tijd om vaarwel te zeggen tegen kroezend en pluizend haar!

Neem mini’s mee

De kans is erg klein dat je jouw favoriete spullen zal vinden op de bestemming, dus moet je hier niet op rekenen. Zorg er dus voor dat je jouw producten meeneemt in reisverpakkingen. Kun je ze niet vinden? Dan is het ook prima om een paar hervulbare flesjes van 100 ml te kopen om je producten in te gieten. Dit scheelt niet alleen in gewicht, maar maakt ook meer ruimte vrij voor andere spullen. En eerlijk gezegd heb je voor een weekendje weg niet veel nodig, toch?


‘Deep Condition’ voordat je vertrekt

Er is nooit een slecht moment voor een diepe conditioneringsbehandeling. Maar vóór een weekendje weg? Dat is het perfecte moment! Het geheim is hydrateren, hydrateren en hydrateren. Om schade door de zon, kou en zee te voorkomen, is het belangrijk om je krullen een behoorlijke dosis vocht te geven. Probeer dit te doen op de avond voordat je vertrekt.

Probeer een beschermende haarstijl

Een andere manier om je krullen er fris uit te laten zien tijdens je trip is door ze in een beschermend kapsel te stylen. Een vlecht of knot zorgt ervoor dat je krullen minder in de war raken of beschadigd raken door de harde wind of zon.

Neem een hydraterende shampoo en conditioner mee

Na een dag goed doorgebracht hebben, was je jouw haar het beste met een hydraterende shampoo van Davines en conditioner om eventueel vocht aan te vullen dat verloren is gegaan door de dag heen. Blootstelling aan zon en zout water kan dit doen. Het is daarom handig om enkele essentiële krulproducten bij de hand te hebben.

Gebruik een leave-in conditioner

Natuurlijk is niet ieder haar geschikt voor een badmuts – en misschien ben je er niet eens fan van! Als dat het geval is, kun je op het strand je haar nog steeds beschermen door een leave-in conditioner of serum op je haar aan te brengen voordat je naar buiten gaat. Hierdoor ontstaat er een barrière tussen je haar en je omgeving.

Laat de hitte tools thuis

Ook al kan het verleidelijk zijn om hitte tools te gebruiken om je haar te stylen voor een nachtje in een nieuwe stad, probeer dit te weerstaan. De hitte kan je krullen alleen maar extra belasten. Dus, als je kunt, laat die weelderige lokken lekker met rust!

Dus dat waren onze tips over hoe je je kunt voorbereiden op een weekendje weg. Natuurlijk werken sommige van deze tips mogelijk niet voor iedereen, dus het is helemaal aan jou. We hopen dat je je prachtige krullen kunt verzorgen terwijl je volop aan het genieten bent!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *