Shag kapsels in laagjes, 11 voorbeelden

Shag kapsels zijn warrige kapsels met laagjes en plukjes en ze zijn weer helemaal in. Ze lijken ook dit najaar 2019/2020 een hit te worden. Kapsels die in laagjes zijn geknipt zijn niet nieuw. In de jaren ’70 waren ze ook al heel populair.

Bij shag kapsels worden laagjes op verschillende lengten geknipt of gesneden. Je krijgt daardoor veel textuur. Vaak waaieren de laagjes wat uit krijgt en krijg je een wat minder glad en ruiger uiterlijk. Typerend is dat de onderkant niet op één lengte is geknipt maar in piekerige plukjes valt en ook minder volume heeft dan rond het gezicht.


Voor wie is een laagjes kapsel geschikt?

Bij deze shag kapsels wordt het haar op verschillende lengten geknipt of gesneden met als gevolg dat aan de onderkant minder haar overblijft en daar dus minder volume heeft. Het haar is bij dit kapsel het volst aan de bovenkant rond het hoofd.

Een opgeknipt of in lagen geknipt kapsel kan verschillende lengten hebben. Kies de lengte die goed staat bij je gezichtsvorm.

Voordelen van een kapsel in laagjes

Over het algemeen zijn kapsels in laagjes makkelijk in het onderhoud. Zoals gezegd zorgen ze voor extra structuur en maken ze je haar speelser en minder saai. Het kost meestal niet veel moeite om dit soort kapsels in model te brengen.

Nadelen van een kapsel in laagjes

Het ligt er aan hoe hoog je begint met opknippen maar het kan dus heel lang duren voordat je al je haar weer op één lengte hebt laten groeien.

Bekijk de leukste shag kapsels van dit moment hieronder

instagram/@skymarsh3

1. Shag bob in laagjes met pony

Deze variatie op de bob op kinlengte is niet op één lengte geknipt, maar opgeknipt zodat het haar in speelse plukjes valt.

of gebruik je pijltjes toetsen <- -> of swipe

  1. Het duurt inderdaad even voordat je haar weer op een lengte is wanneer je laagjes laat knippen. Wel heb ik gemerkt dat dit ideaal is wanneer je dik haar hebt. Ook kan het zijn dat je meer slag krijgt wanneer je haar niet overal dezelfde lengte heeft.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]