10 x trendy korte kapsels

Het lijkt erop dat kort haar dit jaar weer aan populariteit toeneemt. Je ziet zowel hele kortgeknipte of gemillimeterde coupes als asymmetrische korte kapsels en korte bobs.

Bekijk ook:

Wat is kort haar?

Onder kort haar verstaan we eigenlijk alle kapsels tot op de kin of kaaklijn. Als ze langer zijn dan de kaaklijn worden het meestal halflange kapsels genoemd.


Laatste trends

Wat zijn de laatste haartrends op het gebied van de korte coupes of pixie haar? Kort haar klinkt misschien als een beetje saai, maar zoals je hieronder kan zien is er heel veel variatie mogelijk. Variatie in model, in kleur en in styling.

Kort haar makkelijk?

Kort haar heeft de naam om makkelijk te zijn. Dat is misschien zo als het heel kort is, maar bij de meeste kapsels komt er toch wel wat moeite bij kijken om ze mooi in model te brengen en te houden. Bovendien zal je, om het goed in model te houden zeker om de 4-6 weken naar de kapper moeten. Maar bedenk wel, als je je haar kort knipt dan duurt het minstens een jaar voor het weer halflang is (je haar groeit 0,75 – 1 cm per maand).

Foto: Instagram/ @chloenbrown

#1 Kort kapsel met lange lok voor

Vlot asymmetrisch kapsel, korter in de nek en aan één zijkant, langer bovenop en aan de andere kant. 

Foto: Instagram/ @kyytang

#2 Korte bob met pony

Recht afgeknipt kort warrig kapsel met rechte pony. Door föhnen en de krultang heeft het meer volume gekregen. Eigenlijk een variatie op de bob in een prachtige platinablonde kleur. 

Foto: @lauragantersaengerin

#3 Kort kapsel op één lengte

Van achteren opgeschoren en verder op één lengte geknipt. Het heeft wel iets weg van wat je een bloempotkapsel noemt. Maar deze stijl en het pagekapsel, allebei afkomstig uit de ’70er jaren, zijn nu weer heel populair.
Je kan dit kapsel ook anders dragen door een scheiding te maken en het wat meer naar achteren te werken.

kort kapsel met lange lok opzij

foto: instagram.com @meucabolocurto

#4 Korte bob van achteren wat langer

Kort kapsel, een variatie op de bob. Het haar is van achteren opgeknipt en van voren iets langer. Het haar is hier iets naar achteren en omhoog geföhnd.

 Foto: Instagram/ @sashaivanovsky

#5 Asymmetrisch kapsel

Hoekig kort asymmetrisch kapsel in een trendy grijze kleur. Op haar profiel kan je ook een foto van de voorkant zien.

pixie

Foto: Ruby Rose door Andrea Raffin / Shutterstock.com

1 2 Volgende

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina's: 1 2 Volgende pagina