wenkbrauwen verven

Zelf je wenkbrauwen verven

Laatst bijgewerkt:

Je kan verschillende redenen hebben om je wenkbrauwen te verven. De meest voorkomende reden is dat je je haar geverfd hebt en omdat het mooier staat als je wenkbrauwen een zelfde tint hebben. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wenkbrauwen grijs worden en dat je ze daarom wilt verven. Door het verven van je wenkbrauwen zelf te doen, kan je veel geld besparen.

Wenkbrauwen verven met haarverf?

Je vraagt je misschien af waarom je je wenkbrauwen niet gewoon kan meeverven met je haarverf.

Het antwoord op die vraag is: het kan wel, maar je kan het beter niet doen.


De belangrijkste reden daarvoor is, dat de huid rond je ogen en je ogen zelf natuurlijk erg gevoelig zijn en haarverf toch een agressief goedje is. Bovendien kunnen wenkbrauw haartjes wat stug zijn en liggen je wenkbrauwen dicht op de huid. Haarverf moet daardoor langer inwerken dan speciale wenkbrauwverf. De huid komt daardoor langer met de verf in aanraking waardoor je snel irritaties en uitslag kan krijgen. Omdat het haar op andere plaatsen dan op het hoofd vaak kwetsbaarder is, zou je door de haarverf het haar tot in het haarzakje kunnen beschadigen waardoor het gaat uitvallen.

Gelukkig is er speciale verf voor de wenkbrauwen in allerlei kleuren.

Je wenkbrauwen verven met speciale wenkbrauw verf

Is het de eerste keer dat je je wenkbrauwen gaat verven? Doe dan eerst de allergietest. Breng wat verf aan in de holte van je elleboog, je pols of achter je oor. Was het weg en wacht 24 uur of je een reactie krijgt.

Wenkbrauw verf is in verschillende tinten te koop. Meestal in zwart, bruin, lichbruin en rood. Zoek de kleur die het dichtst bij je haarkleur komt. Ook bij wenkbrauw verf geldt: als je twijfelt tussen twee kleuren kies dan voor de lichtste tint. Tip: kies nooit zwart, tenzij je ook echt diepzwart haar hebt.

Wat heb je nodig?

 • wenkbrauw verf set of wenkbrauw verf en ontwikkelvloeistof
 • fijn penseel (zit vaak bij de verfset)
 • tissues
 • wattenstaafjes
 • make-up remover
 • vaseline

Stap voor stap

 • Maak je wenkbrauwen schoon met make-up remover.
 • Breng voorzichtig met een wattenstaafje vaseline aan rond de huid van de wenkbrauwen
 • Meng de wenkbrauwverf met de ontwikkelaar, zoals aangegeven staat op de verpakking
 • Breng de verf aan met een penseel. Zorg dat het zo dicht mogelijk op de huid komt maar probeer de huid zelf zoveel mogelijk te vermijden.
 • Laat de verf de aangegeven tijd intrekken, meestal maar een paar minuten, maar probeer ook zelf in de gaten te houden of het niet te donker wordt.
 • Verwijder de verf met vochtige wattenstaafjes en tissues.

Wenkbrauwverf van het merk RefectoCil is er in verschillende kleuren. Met een tube verf kan je tot 30 keer je wenkbrauwen verven. Je moet naast verf wel de bijbehorende ontwikkelaar oxidant of waterstofperoxide 3% bijbestellen.

Je hebt de keuze tussen blauwe liquid oxidant of de paarse oxidant crème. De crème is wat dikker zodat het beter op je wenkbrauwen blijft zitten.

Als je het liever bij natuurlijk houdt, is er ook henna wenkbrauw verf in meerdere kleuren.

Eerst verven dan epileren

Na het verven kun je je wenkbrauwen epileren. Is het nog niet echt nodig kun je ook een paar dagen wachten om irritatie te voorkomen.

Hoe vaak moet je je wenkbrauwen verven?

Je wenkbrauwen en wimpers vernieuwen zich elke zes weken dus na zes weken is het tijd voor een nieuwe verfbeurt.

Alternatieven

Heb je hele dunne of onregelmatige wenkbrauwen dan is het misschien een betere optie om je wenkbrauwen te laten tatoeëren. Dit blijft tot enkele jaren zitten.

Twijfels? Laat het doen

Heb je twijfels om je wenkbrauwen zelf te verven, laat het dan aan een professional over. Er zijn kappers die het doen en anders kun je bij een schoonheidsspecialist of beautysalon terecht.

De prijs valt ook mee. Het verven van de wenkbrauwen en de wimpers kost gemiddeld tussen de 15 en 30 euro. Daarnaast kunnen er nog kosten voor epileren bijkomen.

  1. dat vraag ik me ook af, ik heb zelf donkerblond haar en bijna zwarte wenkbrauwen
   maar nu heb ik m’n haar blond geverfd en nog steeds van die zwarte gevallen in m’n gezicht, niet echt mooi…

   1. Je hebt bruin, zwart maar ook Graphite (grijs) die is meestal geschikt voor mensen met blond haar. je moet zoeken op ebay of marktplaats op wenkbrauwverf.

  2. Voor zover ik weet alleen in zwart en bruin. Maar lichter verven gaat zowiezo moeilijk. Je moet dan meestal toch met peroxide aan de slag.

 1. ik heb die wenkbrauw verf vaak gebruikt, alleen heb ik vaak happen de ene wenkbrauw pakt het soms gelijk, en de andere niet, hier door moet ik het altijd vaker doen dan 10 keer, hier word ik zat van,
  wat kan ik doen?

 2. Dag,

  Ik vroeg me af…. Als je wimpers eenmaal met haarverf hebt geverfd? Komen de haren dan weer terug of zijn je haarzakjes zo beschadigd dat ze niet meer zullen groeien?

 3. Ik heb rood haar, dus mijn wimpers en wenkbrauwen zijn zo licht dat je ze niet ziet. Als ik ze verf met speciale wimperverf, dan pakt het niet. Wie weet hier raad mee.

 4. Wees altijd voorzichtig, Ik had een heel erge reactie wat betreft wimper verven. Had 5 dagen last (zeg maar een soort lasogen). Ik wens dat niemand toe. Alles was opgezwollen rond mijn ogen. En erge jeuk. Het oogwit was ook rood. Waarschijnlijk een reactie op de peroxiede die er in zit. Ik ga dit dus nooit meer gebruiken. Ben ook naar de dokter gegaan en heb er een zalf voor gekregen en het advies dit niet meer te doen.

 5. ik heb Swiss Opar wenkbrauw en wimperverf gekocht, om grijze haartjes te verven( wimpers) maar helaas de keur pakt niet op de grijze haartjes..Zonde van mijn geld dus

 6. ik verf mijn wenkbrauwen altijd tegelijk met mn haar, gewoon met haarverf dus werkt prima! en is een stuk goedkoper!

 7. Ik heb vandaag mijn haar geverfd (chocoladebruin) en vraag mij al heel lang af waarom je de haarverf eigenlijk niet voor je wenkbrauwen mag gebruiken. Meer info opgezocht op forums e.d. en gelezen dat een aantal mensen het wel gewoon doet met haarverf (en dit doen ze bij de kapper idd ook) maar ook de tegens gelezen, zoals blindheid, haaruitval enz. Blindheid schrok me af, maar ieder mens snapt natuurlijk dat als je de verf (en de damp) niet in je ogen krijgt je daar niet snel last van hebt. Mijn mening is gewoon heel secuur en uiterst voorzichtig te werk gaan, dan wil het prima. Ik heb nu een mooi stel lichtbruine wenkbrauwen die er ook nog eens verbazend natuurlijk uit zien. Mijn aanpak; vaseline (of iets vettigs) rond de wenkbrauwen smeren NIET op de haartjes, liefst doe je dit met een wattenstaafje. Zodra je de flacon van de verf geschud hebt spuit je een beetje vloeistof op iets dat je hierna bij het afval gooit (plastic dekseltje/bekertje) als je klaar bent met je haar verfen dan ga je rustig voor de spiegel zitten en dip je je wattenstaafje in de verf die je hier voor had gereserveerd en brengt het licht aan op je wenbrauwen, doe dit op alle haartjes (makkelijker met evt epileren hierna of voor mooie volle wenkbrauwen waarvan je (ik) niet wist dat je (ik) ze had). pak een wenkbrauwborsteltje oid en borstel de verf door je wenkbrauwen, verwijder alle overtollige verfresten om je wenkbrauwen weg. laat het intrekken tot 5 of 10 min voor je richting badkamer vertrekt voor het uitspoelen. haal nu met een wattenstaafje of schijfje alle overtollige verf van je wenkbrauwen zelf af. Pak vervolgens je remover en een wattenschijfje (of dat waar jij normaal je make-up mee verwijdert) en maak je wenkbrauwen zo goed mogelijk schoon. doe dit nogmaals bij de wasbak met washandje en water en vermijd dat er vocht in je oog komt (niet te nat dus). Begin dan met het uitspoelen van je haar zoals op de verpakking staat en was je gezicht grondig totdat alle resten weg zijn voordat je je ogen weer opent. Lang verhaal… maar bij mij heeft het gewerkt en zo ga ik het voortaan gewoon weer doen.

  1. Ik denk dat als je geen gevoelige huid hebt en niet snel last van allergische reacties dat je het wel kunt proberen. En zoals je zegt, heel voorzichtig en secuur te werk gaan.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *