wenkbrauwen verven

Zelf je wenkbrauwen verven

Je kan verschillende redenen hebben om je wenkbrauwen te verven.

De meest voorkomende reden is dat je je haar geverfd hebt en omdat het mooier staat als je wenkbrauwen een zelfde tint hebben. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je wenkbrauwen grijs worden en dat je daarom wilt verven.

Wenkbrauwen verven met haarverf?

Je vraagt je misschien af waarom je je wenkbrauwen niet gewoon kan meeverven met je haarverf. Het antwoord op die vraag is: het kan wel, maar je kan het beter niet doen.

De belangrijkste reden daarvoor is dat de huid rond je ogen en je ogen zelf natuurlijk erg gevoelig zijn en haarverf is toch een agressief goedje. Bovendien liggen je wenkbrauwen dicht op de huid en moet haarverf langer inwerken dan speciale wenkbrauw verf. De huid komt daardoor veel meer met de verf in aanraking. Je kunt daardoor snel irritaties en uitslag krijgen. Omdat het haar op andere plaatsen dan op het hoofd vaak gevoeliger is zou je door de haarverf het haar tot in het haarzakje kunnen beschadigen waardoor het haar gaat uitvallen.

Gelukkig is er speciale verf voor de wenkbrauwen in allerlei kleuren.

Je wenkbrauwen verven met speciale verf

Is het de eerste keer dat je je wenkbrauwen gaat verven? Doe dan eerst de allergietest. Breng daarvoor wat verf aan in de holte van je elleboog, je pols of achter je oor. Was het weg en wacht 24 uur of je een reactie krijgt.

Wenkbrauw verf is in verschillende tinten te koop. Meestal in zwart, bruin, lichbruin en rood. Meestal zoek je de kleur die het dichtst bij je haarkleur komt. Ook bij wenkbrauw verf geldt: als je twijfelt tussen twee kleuren kies dan voor de lichtste tint. Tip: kies nooit zwart, tenzij je ook diepzwart haar hebt.

Wat heb je verder nodig?

 • wenkbrauwverf set
 • fijn penseel (zit vaak bij de verfset)
 • tissues
 • wattenstaafjes
 • make-up remover
 • vaseline

Aan de slag

 • Maak je wenkbrauwen schoon met make-up remover.
 • Breng voorzichtig met een wattenstaafje vaseline aan rond de huid van de wenkbrauwen
 • Bereid de wenkbrauwverf zoals aangegeven staat op de verpakking
 • Breng de verf aan met een penseel. Zorg dat het zo dicht mogelijk op de huid komt maar probeer de huid zelf zoveel mogelijk te vermijden.
 • Laat de verf de aangegeven tijd intrekken, maar probeer ook zelf in de gaten te houden of het niet te donker wordt.
 • Verwijder het met vochtige wattenstaafjes en tissues.

Wenkbrauwverf van het merk Rectofil is erin verschillende kleuren. Je moet naast verf wel de bijbehorende oxidant of waterstofperoxide 3% bijbestellen. Als je het liever natuurlijk houdt, is er ook henna wenkbrauwverf in meerdere kleuren.

Eerst verven dan epileren

Na het verven kun je je wenkbrauwen epileren. Is het nog niet echt nodig kun je ook een paar dagen wachten om irritatie te voorkomen.

Wanneer moet je het weer doen?

Je wenkbrauwen en wimpers vernieuwen zich elke zes weken dus na zes weken is het tijd voor een nieuwe verfbeurt.

Alternatieven

Heb je hele dunne of onregelmatige wenkbrauwen dan is het misschien een betere optie om je wenkbrauwen te laten tatoeëren. Dit blijft tot enkele jaren zitten.

Twijfels? Laat het doen

Heb je twijfels om je wenkbrauwen zelf te verven, laat het dan aan een professional over. Er zijn kappers die het doen en anders kun je bij een schoonheidsspecialist of beauty center terecht. De prijs valt ook mee. Het verven van de wenkbrauwen en de wimpers kost gemiddeld tussen de 10 en 30 Euro.

Loading comments...