ketting bij je halslijn

Welke ketting bij welke halslijn?

Er zijn zoveel mooie en bijzondere kettingen tegenwoordig. En als je de goede ketting bij je kleding kiest, dan kan dat je outfit iets heel bijzonders geven.

Welke ketting bij welke halslijn?

Kettingen kunnen klein en bescheiden zijn, maar de trend van nu is ook groot en opvallend. Je kan er dus alle kanten mee uit. Maar bepaalde kettingen doen het net even wat beter bij bepaalde halslijnen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat andere combinaties niet kunnen. Maar de combinaties hieronder kloppen wat vorm en balans betreft het beste.

Boothals

Een boothals is een wat wijdere ronde hals. Bij een boothals is het mooi als de ketting wat langer is en ruim over de halslijn heen valt. De lengte is dan mooi in balans met de breedte van de hals.

boot2
beste ketting bij boothals
boot1

Ronde hals

Bij de gewone hoog uitgesneden ronde hals zijn kettingen die de halslijn volgen een goede keuze of ga anders voor een ketting die net over de halslijn heen valt. Op die manier maak je van een gewoon shirt of een gewone trui iets bijzonders.

rond2
ketting bij hoge ronde halslijn
rond1

Lage ronde hals

Bij kleding met een laag uitgesneden ronde hals doen wat kortere kettingen met een wat wijder of fors ontwerp het goed. Het is het mooiste als de ketting de kleding niet raakt. Vind je dat te veel van het goede dan kan je ook voor een wat eenvoudiger lange ketting gaan die ergens onder je borst en boven je navel eindigt.

rond1
ketting bij ronde wijde hals
wijd2

Col

Bij coltruien ontstaat vaak een groot, massief vlak en dan is een ketting een goede manier om dat vlak te breken. Halflange tot lange kettingen zijn heel geschikt. Ook kettingen met een hanger zijn een goede keuze.

col2
ketting bij coltrui
col1

V-hals

Bij kleding met een V-hals zijn kettingen die de V-vorm benadrukken, vaak het mooiste. Kettingen die de rand van de kleding niet raken zijn de beste keus.

vh2
ketting bij lage v-hals
vh1

Strapless halslijn

Een strapless halslijn kan meestal wel wat versiering gebruiken. Een ronde ketting die hoog valt is een goede keuze. Zelfs een ketting die strak om de hals zit kan heel mooi staan. Een wat opvallender look krijg je met een ketting die wat lager valt, net over de rand van het topje heen

strap
voorbeeld 1 bij strapless halslijn
strap3
voorbeeld 2 bij halslijn

Kraag

Je kan je afvragen of een ketting in combinatie met een kledingstuk met kraag wel nodig is. Een kraag is vaak al wat druk van boven. Als je de kraag open draagt kan een klein, rustig kettinkje in de kraag gedragen, mooi staan. Als je de kraag helemaal dichtknoopt kan een wat bredere ketting die onder of gedeeltelijk echt onder de kraag valt, heel mooi zijn. Het moet dan wel een goede combinatie zijn.

kraag2
overhemd kraag
kraag
opstaande kraag

Waterval hals

Bij een waterval hals valt de stof in plooien naar beneden en dat is vaak al een beetje een druk geheel. Een simpele korte ketting die boven de halslijn valt of ander een simpele lange ketting is dan meestal de beste keuze.

wat2
korte ketting bij waterval hals
wat1
lange ketting bij waterval hals

Hoe langt valt je ketting?

Als je een ketting online wilt kopen, dan is het wel eens gokken wat betreft de lengte. Hieronder vind je de kettinglengten voor iemand van gemiddelde lengte (1.70m) en de lengten in inches eronder. 

lengte

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *