lipstick bij huidtint

Lipstick die bij je huidtint past

Kom je ook wel eens thuis met een lipstick of lipgloss in een kleur die in de winkel helemaal super mooi leek en bij het opdoen een grote mislukking. Een kleur kan nog zo mooi lijken als je hem los ziet, maar het belangrijkste is dat hij bij de tint van je huid past.

In de winkel zie je zoveel kleuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien is er kunstlicht wat de kleur ook nog vertekent.

Huidskleur of haarkleur

Bij het bepalen of een kleur lipstick geschikt voor je is, ga je uit van je huidskleur en niet van je haarkleur. Als je een tint kiest die te dicht bij je huidskleur komt, dan kan dit een saai en vaal effect geven. Een kleur die te fel is voor jouw huidtint maakt je bleek en legt te veel nadruk op de mond.


Ondertoon en huidskleur

Om de kleurkeuze van lipstick makkelijker te maken en miskopen te beperken is het goed om naar de ondertoon van de huidskleur te kijken. Sommige huidtinten hebben een blauwe of roze ondertoon, andere hebben een oranje of gele ondertoon.

Onafhankelijk van je ondertoon kan je natuurlijk ook een wat lichtere of donkere huidskleur hebben en in de zomer bruin worden door de zon. Hoe donkerder je kleur hoe feller en/of donkerder de kleur lipstick die je kan kiezen.

Bedenk je wel dat hele donkere kleuren je lippen minder vol laten lijken en lichte, glanzende kleuren laten je lippen voller lijken.

Mengen

Mocht je nog niet helemaal tevreden zijn over de beschikbare tinten, dan is het ook mogelijk om twee of meer tinten uit een groep te mengen voor de juiste tint.

Huid met koele ondertoon

Tinten voor de lichte koele huidtint (huidtinten met een blauwe, roze of paarse ondertoon) kiezen het beste kleuren die een roze of paarse ondertoon hebben. Dit zijn vaak de mensen bij wie zilveren sieraden het mooist staan. Als je kijkt naar de onderkant van je arm dan lijken de aderen blauw. Kleuren met een gele of oranje ondertoon zijn ongeschikt. 

koele huidstint

Huid met warme ondertoon

Bij een huid met een warme ondertoon (huidstinten met een gele of oranje ondertoon) staan lipstick tinten die naar het bruin/oranje gaan mooi. Dit zijn vaak mensen bij wie gouden sieraden mooi staan. Als je naar de onderkant van de arm kijkt, dan lijken de aderen groenig van kleur. 

warme huidstint

Subtiele verschillen

De verschillen kunnen soms heel subtiel zijn. Vind je het moeilijk om te bepalen of een kleur meer naar het oranje neigt of naar het paars. Hou er dan iets bij dat echt oranje of paars is. 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *