epileren met draad

Epileren met de draad

Je kunt je wenkbrauwen op verschillende manieren epileren. Plukken met de pincet is wel de meest gebruikte manier, maar ook harsen en waxen zijn mogelijk.

Een hele oude manier, het epileren met de draad lijkt steeds meer in opmars.

Goed bewaard geheim

Epileren met een draad is een oude methode uit het Midden-Oosten om gezichtshaar te verwijderen. Het blijkt bovendien een goed bewaard geheim bij diverse beroemdheden die al jaren voor deze methode kiezen.

Wat heb je nodig?

Het enige dat je nodig hebt voor het ontharen met een draad is een dunne katoendraad. Vouw de draad dubbel en en draai het in een lus. Zet je duim en middelvinger in de lus. Van de twee losse uiteinden neem je er één in je vrije hand en één in je mond. Trek de laatste twee uit elkaar. Houd nu de gerolde draden tegen de huid. De haartjes zullen door de gedraaide draden meegenomen worden en met wortel en al worden verwijderd.

Zelf doen?

Na wat oefening is het wel zelf te doen. Maar je kunt het heel goed laten doen door een schoonheidsspecialiste die zich hierin heeft gespecialiseerd.

Gezicht

De methode is vooral geschikt voor de de verwijdering van het gezichtshaar van bovenlip en wenkbrauwen en minder geschikt voor grotere gedeelten als de oksels en bikinilijn, hoewel deze manier in het Midden-Oosten voor het hele lichaam wordt gebruikt.

Nadelen?

Net als andere methoden van ontharen als waxen, harsen en epileren kan het epileren met de draad huidirritaties en ingegroeide haartjes tot gevolg hebben. Ook doet het wel pijn, alhoewel minder dan epileren met de pincet. Het is minder snel dan waxen en harsen maar natuurlijk wel sneller dan haartje voor haartje epileren met de pincet.

Voordelen?

Toch heeft epileren met de draad verschillende voordelen:

 • het is hygiënisch omdat je de huid niet aanraakt met de handen.
 • de huid heeft niet te lijden onder de behandeling, zoals dat wel gebeurd bij waxen en harsen. De huid wordt niet onnodig uitgerekt. Minder kans op roodheid en misschien daardoor wel geschikter voor de gevoelige huid.
 • de haartjes blijven lang weg en komen fijner terug.
 • de haartjes worden in een nette lijn verwijderd wat handig is bij de wenkbrauwen.
 • met de methode kunnen de kleinste haartjes worden verwijderd.
 1. hallo alle lieve mensen,
  ik heb heel reacties gehad op de workshops over je eigen gezicht zelf ontharen met draad. goedkoop en altijd keurig verzorgd uitzien.aangezien de belangstelling te groot was en ik het als een maatschappelijke en morele verplichting zie om mijn kennis door te geven, kan een ieder zich opgeven voor een ander alternatief. Nieuwsgierig geworden stuur een mail. lina.beautyhome273@hotmail.com

 2. Ik ken wel een meisje die wenkbrauwen vanuit haar huis epileert. Ik laat altijd gezichtsbehandelingenbij haar doen. Ze kan ook overig gezichtshaar blondeeren, en echt goedkoop

 3. Ik heb het net laten doen. Het resultaat is zeker mooi, maar ik kan je wel zeggen dat het veel meer pijn doet dat epileren met een pincet.

 4. Ik woon in Belgie, waar kan ik laten ontharen met een draad? Woon in de provincie Antwerpen? Zijn er in Belgie ook plaatsen waar dit kan?
  mvg

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *