Kan je een spijkerbroek aan naar je werk?

Een spijkerbroek of jeans zit comfortabel. Zo comfortabel dat sommige mensen het liefst niks anders dragen. Ook naar het werk. Maar kan dat wel?

Spijkerbroek is van oorsprong een werkbroek

Spijkerbroeken zijn van oorsprong werkbroeken. In 1847 maakte Levi Strauss de eerste spijkerbroeken. Het waren extra stevige broeken, bedoeld voor de goudzoekers in California. Die werden al heel snel populair, omdat ze steviger waren en langer meegingen dan gewone broeken, net als deze spijkerbroek van Engelbert Strauss.

Waar werk je?

Of je een spijkerbroek kan dragen naar je werk, hangt in de eerste plaats af van de sector waarin je werkzaam bent. Werk je op een informele plek zoals het onderwijs, een winkel of een internetbedrijf, dan zal het waarschijnlijk geen probleem zijn om in een jeans op het werk te verschijnen. Werk je bij een bank, een verzekeringskantoor of een advocatenkantoor, dan is het maar de vraag of het gewenst is om in jeans naar je werk te gaan. Behalve op ‘Casual Friday’, maar dan alleen in een nette, geklede spijkerbroek (geen vaal exemplaar met rafels en open knieën).

Check de dresscode van het bedrijf

Bij twijfel kan je het beste eerst nagaan, of er een dresscode voor het bedrijf geldt. In zo’n dresscode worden de kledingregels voor dat bedrijf beschreven. Bijvoorbeeld of je wel of geen spijkerbroek, korte broek, blote benen en sandalen mag dragen.. Is er geen dresscode of staat er niets in over het dragen van een spijkerbroek, dan kan je er met een gerust hart één dragen.

Een spijkerbroek kan ook netjes zijn

Een outfit met een spijkerbroek kan ook heel netjes zijn trouwens. Het hangt er een beetje vanaf wat je erop draagt en welke schoenen je eronder draagt. Een spijkerbroek met een blouse en een jasje en een paar nette schoenen ziet er natuurlijk anders uit dan een spijkerbroek met sneakers of werkschoenen. Voor heren kan een blazer boven een spijkerbroek, met geklede suède schoenen, bijna altijd. Kies een outfit die het meest geschikt is voor jouw werkplek. De juiste keuze maakt je sportief en energiek. Een verkeerde keuze laat je negatief uit de toon vallen: slordig en ongemanierd. Het luistert dus nauw!

Een paar voorbeelden

Gekleed in spijkerbroek, zo kan het ook…

Gekleurde jeans

Twijfel je en vind je een blauwe spijkerbroek net niet gekleed genoeg, dan zijn er ook gekleurde jeans. Een witte of zwarte jeans zit en voelt hetzelfde als een spijkerbroek maar ziet er vaak toch wat netter uit.

Welke spijkerbroeken zijn geschikt?

De ene spijkerbroek is natuurlijk netter dan de andere. Nette spijkerbroeken zijn:

  • donker en egaal van kleur
  • niet gebleekt of versleten
  • niet gescheurd of gerafeld
  • niet versierd met studs, borduursels of andere versierselen.

Het model van de broek is ook van belang. Jeans die super skinny zijn, boyfriend of baggy jeans zijn minder geschikt dan goed passende, niet te strakke modellen.

 

  1. woow mooie foto’s heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

    groetjes

    Caro

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *