make-up tips

Make-up tips voor vrouwen met lenzen

Veel vrouwen dragen dagelijks lenzen. Het dragen van lenzen heeft natuurlijk veel voordelen. Eén ervan is dat je ogen mooier uitkomen dan met een bril. En die ogen kan je natuurlijk nog wat mooier maken met make-up. Een ander voordeel is dat je heel makkelijk ook eens gekleurde lenzen kunt uitproberen die weer om een heel andere kleurencombinatie van make-up vragen.

Over het algemeen is het geen probleem om oogmake-up aan te brengen met lenzen in. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Want het is natuurlijk niet de bedoeling dat je lenzen op wat voor manier dan ook, in aanraking komen met je make-up. Dat is vragen om irritatie.

Make-up tips voor lensdragers

Lees de make-up tips voor vrouwen met lenzen en bekijk tegelijk de look van Gigi Hadid, Meghan Markle en Rihanna.


1. Eerst lenzen, dan make-up

Als je make-up wilt aanbrengen, dan doe je eerst je lenzen in. Voordat je de dagcrème en of make-up aanbrengt. De belangrijkste reden daarvoor is dat er anders vet of olie-achtige stoffen aan je handen achter kunnen blijven die je dan overbrengt op je lenzen. Doe je lenzen altijd in met schone en bij voorkeur droge handen.

Meghan

2. Oogdruppels of knipperen

Bij het aanbrengen van je make-up, hou je je ogen vaak langere tijd open zonder knipperen. Dat kan je ogen en lenzen uitdrogen of irriteren. Je kan dat voorkomen door eerst wat oogdruppels te gebruiken voor je je lenzen indoet. Een andere manier is om regelmatig te knipperen met je ogen. Pas wel op dat je mascara dan niet vlekt.

3. Gebruik een primer

Een primer op je oogleden zorgt ervoor at je make-up langer en beter blijft zitten. Dit is vooral het geval als je ook oogschaduw gebruikt.

4. Gebruik geen poeder

Gebruik liever geen oogmake-up in poedervorm. Ga liever voor crème-achtige oogschaduw en eyeliner. Poeder kan eerder in je oog terechtkomen.

Rihanna

5. Vermijd oogmake-up op oliebasis

Zoek naar oogmake-up op waterbasis en niet op oliebasis. De olie kan in de loop van de dag gaan uitlopen en in je ogen terecht komen. Die olie kan vlekken op je lenzen geven waardoor je wazig ziet.  Pas ook op met gel of vloeibare eyeliner. Die kan hard opdrogen en schilferen waarbij schilfers in je oog terecht kunnen komen.

6. Geen lijntje in je oog

Beperk je eyeliner of potlood streepje tot de buitenkant van het oog. Zet geen lijntje met kohl, gekleurd of wit potlood in de binnenkant van je oog op de waterlijn. Deze lijntjes verwateren snel waarbij de kleurstof verdund in je ogen terecht komt en vlekken op je lenzen kan veroorzaken.

Gigi

7. Welke mascara bij lenzen?

Het beste werkt een mascara die hypo-allergeen is, niet op olie-basis en niet waterproof. Hypo-allergeen omdat dat de kans verkleint op irritaties. Het probleem met olie hebben we hierboven uitgelegd bij punt 5. En niet waterproof omdat die, mochten ze in je oog terecht komen, vlekken op je lenzen geven die moeilijk te verwijderen zijn. Ook long-lash mascara’s of mascara die je wimpers verdikken of verlengen bevatten vaak vezels die weer makkelijker in je oog terecht kunnen komen.

Breng de mascara niet te dicht bij je oog aan. Begin halverwege je wimpers en werk ze zo naar boven af. Gebruik een mascara als die eenmaal geopend is, niet langer dan een half jaar tot maximaal een jaar. Leen je mascara niet uit en gebruik er ook geen van iemand anders. Je wilt nooit oogirritaties of ontstekingen, maar zeker niet als je lenzen hebt.

8. Eerst lenzen uit, dan make-up eraf

Als je ’s avonds je make-up eraf wilt halen, doe dan eerst je lenzen uit. Weer met schone handen natuurlijk. Daarna kan je je make-up verwijderen.

  1. Bedankt voor deze tips. Ik ben laatst naar de opticien geweest en draag nu voor het eerst lenzen en dat is best even wennen. Ik moet mijn make up routine opnieuw uitvinden en heb inderdaad ook gemerkt dat oogschaduw in poedervorm niet zo fijn is. Komende dagen ga ik even flink experimenteren met crème en make-up!

  2. Goed om te weten dat ik beter geen eyeliner in mijn waterlijn kan tekenen wanneer ik lenzen draag. Daarnaast weet ik ook dat ik moet oppassen met make-up die waterproof is. Ik ben benieuwd of het lastiger is om mij op te maken wanneer ik mijn lenzen draag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *