mooi zacht winterhaar

Mooi zacht winterhaar

Koude temperaturen buiten en droge, warme lucht binnen zijn een ramp voor je haar.

Haar kan in de winter snel statisch, droog of slap worden. Maar je hoeft er niet mee rond te blijven lopen. Je kan er wel iets aan doen. Met de juiste verzorging en producten blijft je haar ook in de winter mooi en zacht.

Droog en dor haar

Vooral de uiteinden van het haar kunnen nog als eens erg droog, dor en breekbaar zijn. Dit is vaak het gevolg van een gebrek aan vocht. Haar dat vaak geverfd is of vaak wordt gestyled is hier extra gevoelig voor. Heb je veel dode of gespleten haarpunten dan kun je het beste een stukje van haar af laten knippen. Het ziet er dan meestal meteen een stuk beter uit.

Om te voorkomen dat je haar droog en dor wordt is het belangrijk dat je een zachte shampoo gebruik. Let op of er geen sodium lauryl of laureth sulfaten en andere agressieve wasactieve bestanddelen in de shampoo zitten. Deze stofjes zorgen er dan wel voor dat de shampoo goed schuimt en dat je haar schoon wordt, maar op een manier die ook vocht onttrekt en op die manier je haar schaadt.

Ga niet met nat haar naar buiten als het vriest

Niet alleen krijg je het daar erg koud van, het is ook nog eens slecht voor je haar. Zeker als je lang haar hebt, zullen de punten snel bevriezen. Dat is nog eens echt winterhaar. Helaas kan je haar dan makkelijk afbreken.

Statisch haar

Als je last hebt van statisch haar dan is er niet veel mee te beginnen en is nauwelijks in model te brengen. Als je een goede vochtinbrengende shampoo en conditioner gebruikt kun je dit probleem voorkomen. Er zijn ook shampoo’s met anti-statische werking. Natuurlijke, goede shampoo’s bevatten geen sulfaten en dat is ook beter om statisch haar te voorkomen. Je kunt ook wat haarspray op je kam of borstel spuiten voor gebruik.

Slap haar door petten, mutsen en hoeden

Aan de ene kant heeft het dragen van een muts, pet of hoed een beschermende werking. Maar zet je het af, dan komt je haar er vaak plat, slap en statisch onder vandaan. Bij katoen heb je minder last van statisch haar dan bij wol of acryl. Shampoo en verzorgingsproducten die je haar extra volume geven kunnen je hierbij helpen.

Algemene tips

  • Beperk het aantal wasbeurten. Door de kou drogen zowel je haar als je hoofdhuid makkelijker uit. Als je een wasbeurt kan uitstellen doe het dan. Je kunt overwegen om wat droogshampoo of babypoeder te gebruiken.
  • Gebruik bij het wassen van je haar geen heet water maar handwarm of lauw water. Heet water droogt je haar onnodig uit.
  • Gebruik een conditioner na iedere wasbeurt. Als je voelt dat de conditioner goed is ingetrokken spoel het dan na met koud water. Je sluit zo de haarschubben zodat het vocht beter in je haar zit en bovendien gaat het beter glanzen.
  • Breng een beetje kokosolie of een andere haarolie aan in de punten van je haar.
  • Behandel je haar iedere week met een extra kuur, masker of serum.
  • Ga na het douchen, sporten of de sauna niet met nat haar naar buiten. Je haar beschadigt dan sneller en als het vriest kan het gemakkelijk afbreken.
  • Beperk het gebruik van föhn, krul- en stijltangen zo veel mogelijk en als je ze wel gebruikt zorg dan voor een goede haarspray die je haar beschermt tegen de hitte.
  • Draag een muts, pet of hoed om je haar te beschermen tegen de vrieskou en de wind. Zorg wel dat het niet zo strak om je hoofd zit dat je de doorbloeding van je hoofdhuid niet hindert.

Goede producten

[bol_product_links block_id=”bol_5a85a288a953b_selected-products” products=”9200000005177576,9200000005180542,9200000005178415″ name=”hw” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”750″ cols=”3″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *