kinderkleding

Populaire kinderkleding van dit moment

Laatst bijgewerkt:

Als je van mode houdt, wil je natuurlijk ook je kinderen leuk aankleden.

Bij kinderkleding gaat het niet alleen om hoe het eruit ziet. Het moet vooral lekker zitten zodat de kinderen zich lekker kunnen bewegen. De kleding moet ook makkelijk gewassen kunnen worden zonder dat het verkleurt of verfrommelt.

Op de groei

Aan de andere kant maken kinderen vaak groeispurts door, waardoor ze snel uit kleding groeien. Bij bepaalde kleding heb je daar minder last van. Door bijvoorbeeld een legging te dragen onder een net te kort jurkje of rokje, maak je er toch een leuke combinatie van. Ook elastische kleding is handig en houdt kleding langer passend. Ook driekwart mouwen of kuitlange broeken zijn wat dat betreft een goede keuze omdat ze niet snel te kort lijken.

Trends van dit moment

Net als bij de dames- en herenmode zijn er ieder seizoen weer trends te ontdekken. Dit zijn de dingen die opvielen.

1. Bloemen

Bloemen zie je natuurlijk altijd al veel bij meisjeskleding. maar dit jaar zijn bloemen en bloemenprints wel heel erg populair. Zelfs bij jongenskleding zie je bloemenprints. Behalve prints zie je ook geborduurde bloemen of applicaties zoals op het rokje hieronder van Someone.

bloemen

  1. Jongensshirt van Cars 2. Bloemenrokje van Someone 3. Shirt van Lemon Beret

2. Veel accessoires

De mode dit komend seizoen maakt volop gebruik van accessoires. Haarbanden, haarstrikjes, sjaaltjes en vooral kleine heuptasjes lijken een nieuwe trend. De voorbeelden hieronder zijn van het merk Le Big.

    3 Accessoires van Le Big

3. Roze en lila

Roze is natuurlijk dé favoriete kleur van veel meisjes. En dat komt goed uit. Roze- en paarstinten zijn echte trendkleuren in de mode. Ultraviolet is door Pantone gekozen als modekleur van het jaar 2018 en met name lila is heel veel te zien.

  1. Jas van Noppies 2. Jongensshirt van Cars 3. Broek van Blue Seven

4. Fotoprints

Veel shirts en jurkjes met grote fotoprints. Vrolijke prints van dieren, van bloemen, van fruit.

fotoprints

  1. Babyshirt van Dirkje 2. Shirt van Blue seven 3. Shirtje van Lemon Beret

5. Tekst prints

Ook bij de de dames- en herenmode zie je dit seizoen veel teksten op shirts.  En zo ook bij de baby- en kinderkleding zie je veel vooral Engelse teksten.

tekst print

  1. Sunday Funday shirt van    2. Prince charming shirt van 3. Ice ice baby shirtje van

6. Tropische vogels

Tropische motieven passen natuurlijk prima bij de lente- en zomerkleding. Voor het komend seizoen lijken voor de tropische vogels in trek.

  1. Boy’s shirt van Blue Seven 2. Pelikaan shirt van Noppies 3. Jurkje van O’Chill