zonder make-up

Zo zie je er goed uit zonder make-up

Makeup kan je helpen om er nog beter uit te zien. Maar natuurlijk wil je er ook goed uitzien zonder makeup. Deze tips helpen je.

1. Je huid verzorgen

Als je er zonder make-up goed wilt uitzien, dan is een goed verzorgde huid een van de belangrijkste zaken. Zorg dat je huid goed schoon is. Scrub je huid regelmatig, maar niet vaker dan twee maal per week, zodat dode huidcellen verwijderd zijn en je huid er fris en stralend uit ziet. Naast scrubben is hydrateren belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je huid er droog of schraal uitziet. Verzorg je huid met een goede hydraterende dagcrème met een SPF van minstens 15, zodat je huid soepel blijft.

2. Je wenkbrauwen

Je wenkbrauwen zijn belangrijker dan je denkt. Zeker als je geen make-up draagt zal de aandacht eerder naar de wenkbrauwen gaan. Epileer je wenkbrauwen en zorg dat je wenkbrauwen een vorm hebben die bij je gezicht past.


3. Je wimpers

Vooral mensen die van nature blond zijn, zijn hierbij in het nadeel omdat zij vaak lichte wimpers hebben. Je kunt in ieder geval je wimpers ’s avonds voor je gaat slapen behandelen met wat amandelolie of vaseline. Dit werkt als een conditioner voor je wimpers, ze gaan er mooi van glanzen. Er is natuurlijk niks op tegen om je wimperkruller te gebruiken.

4. Je voeding

Je voeding is belangrijk voor de conditie van je huid. Een gezonde leefstijl en voedingspatroon zorgt er voor dat je huid er fris en strak uit ziet en een goede kleur heeft in plaats van grauw en uitgezakt. En die goede huidskleur is natuurlijk extra van belang als je geen make-up en blusher draagt. Bovendien is goede voeding een van de factoren die kunnen zorgen dat je geen donkere kringen of wallen onder je ogen krijgt.

5. Genoeg slapen

Juist als je slecht geslapen hebt of moe bent kan make-up je helpen om de vermoeidheidsverschijnselen te verdoezelen. Als je geen make-up wilt gebruiken helpt het dus behoorlijk als je er uitgerust en uitgeslapen uitziet.

6. Goed haar

Om er onopgemaakt toch verzorgd uit te zien is het belangrijk dat je haar er goed uit ziet. Je zou je haar wat vaker kunnen wassen, want als je het net gewassen hebt ziet het er vaak beter uit. Een goed kapsel helpt natuurlijk ook.

7. Kleurtje

Als je een kleurtje hebt, zie je er vaak beter uit. In de zomer is dat natuurlijk makkelijker. Je kunt ook een dagcreme met een zelfbruinend effect nemen (of is dat smokkelen?).

8. Zelfvertrouwen

Minstens zo belangrijk als voorgaande tips is dat je je vol zelfvertrouwen voelt ook al draag je geen makeup. Als je je ongemakkelijk voelt, je haar voor je gezicht laat vallen of andere taktieken gaat toepassen omdat je je onzeker voelt zonder makeup dan werkt dat niet in je voordeel.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *