wenkbrauwen vorm

Wenkbrauwen bij de vorm van je gezicht

Met de vorm van je wenkbrauwen kun je de vorm van je gezicht er iets anders uit laten zien. Wat is de perfecte vorm voor jou?

Kijk naar de vorm van je gezicht. Vind je het moeilijk om jouw vorm te herkennen? Haal het haar uit je gezicht, ga voor de spiegel staan en teken de vorm van je gezicht met een lippenstift op de spiegel. Kijk met welke vorm jouw getekende vorm het meest overeen komt.

Kies dan de wenkbrauwen die het beste bij jouw vorm gezicht passen. Met de goede vorm wenkbrauwen breng je je gezicht meer in balans. Je kunt je wenkbrauwen in de juiste vorm epileren, bijtekenen of (laten) tatoeëren.

Ovaal

ovale gezichtsvorm De ovale gezichtsvorm wordt gezien als de meest ideale. De vorm van de wenkbrauwen die bij deze gezichtsvorm past zijn licht gebogen.

Langwerpig

wenkbrauwen bij langwerpige vorm gezicht Bij de langwerpige vorm van het gezicht wil je dan het minder lang lijkt. De juiste vorm van je wenkbrauwen is daarom om ze zo recht mogelijk te houden met een klein boogje aan het eind. Door de rechte lijn lijkt je gezicht korter.

Rond

wenkbrauwen die passen bij rond gezicht Als je een rond gezicht hebt, wil je het gezicht meestal langer en smaller laten lijken. Dan kan je doen door hoge bogen in de vorm van de wenkbrauw te maken. Maak je wenkbrauwen niet rond want daardoor lijkt je gezicht nog ronder.

Hoekig

hoekig gezicht

Heb je een hoekig of vierkant gezicht met een krachtige kaaklijn? Je wilt dan meestal de kaaklijn zachter maken. Dat doe je door de vorm van je wenkbrauwen ook recht en hoekig te maken. Vind je dat niet mooi, dan kun je ook de wenkbrauwen bij het diamantvormige gezicht proberen.

Diamant

diamant vorm Een diamantvormig gezicht is bij de jukbeenderen het breedste. Je wilt dan meestal proberen om dat deel smaller te laten lijken. Gebogen, een beetje golvende wenkbrauwen laten je gezicht smaller en zachter lijken.

Hart

wenkbrauwen bij de vorm van je gezicht Een hartvorming gezicht is van boven breder en loopt iets spits toe naar de kin. Doel is om de kin minder smal te laten lijken en het hoofd bij de ogen smaller. Dit kan je bereiken door de wenkbrauwen rond en gebogen te maken. En niet te breed.