visite

Visite over de vloer: wat wil je allemaal in huis halen?

Als je visite over de vloer krijgt, is het leuk om je gasten in de watten te kunnen leggen. Stap in de rol van een goede gastvrouw of -man! Het ligt er een beetje aan welk gezelschap je over de vloer krijgt, maar in algemene zin zijn er zeker benodigdheden te bedenken die je sowieso in huis kunt halen. Lees verder voor onze tips: zo zie je niets over het hoofd.

Koffie

Koffie wordt de hele dag door gedronken. Hoe laat je dan ook visite over de vloer krijgt: het komt altijd wel van pas. Van de buurvrouw die ’s ochtends een praatje komt maken tot bezoek van je ouders in de avonduren – met een voorraad koffie in huis zit je sowieso goed. Sla je slag met een koffie aanbieding, om op voordelige wijze koffie te kopen. Je kunt de meeste koffiesoorten immers wel een tijdje bewaren. Denk verder na over het merk waarvan je de koffie het liefst in huis haalt. Zo is illy een goede keuze, wat in veel huishoudens wordt gedronken. Deze koffie valt bij iedereen in de smaak!

koffie met koekjes

Thee

Niet alleen koffie is een geliefd drankje, maar ook thee. Grote kans dat je wel wat theezakjes in huis hebt. Het is leuk om je gasten een uitgebreid smakenpalet aan te kunnen bieden. Zo kan iedereen naar smaak een zakje uitkiezen: of het nu om groene thee of fruitthee gaat. Je kunt tevens verse losse thee in huis halen, voor een luxe theedrinkervaring.

Ingrediënten voor een maaltijd

Visite blijft vaak hangen tijdens etenstijd. Of het nu gaat om de lunch of het diner: zorg dat je voldoende ingrediënten in huis haalt om een maaltijd te kunnen bereiden. Je hebt natuurlijk veel opties om uit te kiezen. Bedenk vooraf of je iets bijzonders wilt maken waar je veel tijd en aandacht in stopt, of dat je juist snel iets in elkaar wilt flansen zodat je minder tijd in de keuken door hoeft te brengen. Ook hierbij geldt weer dat het maar net van het type visite afhangt. Vraag de bezoekers daarnaast altijd naar specifieke eetwensen of eventuele allergieën!

Snacks

Het is wel zo gezellig om wat te snacken in huis te hebben als er visite langskomt. Je kunt denken aan gezonde snacks, zoals stukjes komkommers of wortels met hummus. Al vallen ongezonde snacks toch ook wel in de smaak. Van chips tot bittergarnituur – stel vast hoe bont je het wilt maken. Indien het bijvoorbeeld om een verjaardagsfeestje gaat, kun je best uitpakken.

Drank

Wordt er een feestje gevierd? Dan wordt er vaak gedronken! Haal bijvoorbeeld bier en wijn in huis, maar vergeet ook fris niet. Vul de koelkast met verschillende dranken, zodat iedereen iets lekkers te drinken heeft. Proost!