2. Eggnog
(voor 8 personen)
- 1 liter volle melk
- 0,5 tl nootmuskaat
- snufje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 5 kruidnagelen
- 6 eieren
- 2 eierdooiers
- 125 g suiker
- 2 el suiker
- 250 ml slagroom
- 250 ml rum of cognac
Klop de eieren, de eierdooiers, suiker, vanillesuiker en het zout in een pan. Schenk al kloppend de melk er bij, de kruidnagelen en de kaneel. Zet de pan op een heel laag vuur. Blijf al roerend verwarmen, maar laat het zeker niet koken. Giet na een minuut of 20 de rum of cognac er bij. Haal de pan van het vuur en de kruidnagelen er uit.
Klop de slagroom met de 2 el suiker. Schenk de eggnog in glazen en schep er slagroom op die je bestrooit met nootmuskaat.