Een nieuw kookboek van Donna Hay, daar word je blij van.

dh4De boeken zijn niet alleen een lust voor het oog, de recepten zijn ook nog eens erg lekker. Ze zijn bovendien goed te maken, in die zin dat er normale ingrediënten in gaan en de meeste gerechten snel te maken zijn. Nieuwe recepten, maar ook veel klassieke gerechten waar ze haar eigen draai aan geeft. Ze gebruikt veel verse groenten, fruit en kruiden, kip, rundvlees, vis en zuivel.

Seizoenen

In dit boek zijn de recepten natuurlijk ingedeeld naar de seizoen. De ingrediënten zijn ook afgestemd op de seizoenen. Zo krijg je in de lente picknick recepten en gerechten met lentegroenten en komen er in de zomer meer barbecue gerechten aan bod en recepten met vers fruit. In de herfst krijg je heerlijke soepen en pasteitjes. In het winter deel krijg je meer stoofgerechten.  Te beginnen met de lente. Ieder seizoen heeft een afdeling hartige gerechten en een afdeling zoete gerechten. Veel recepten met prachtige paginagrote foto’s in Donna Hay zo typerende stijl, met blauwwitte achtergronden. En dat ziet er mooi, fris en heel aantrekkelijk uit.

Donna Hay

dh2Donna Hay is internationaal bekend van haar tijdschrift, tv-programma’s en kookboeken. In dit dikke seizoenskookboek van 300 pagina’s, staan de beste recepten uit het Donna Hay Magazine. Het is een heruitgave van het het Seizoenskookboek dat is verschenen in 2010.

Voorbeeld van een recept

voor 6 personen.

Brood met knoflook en Parmezaanse kaas

1 zuurdesembrood
125 gr boter
2 tenen knoflook, geperst
zeezout en grofgemalen zwarte peper
40 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
1 eetlepel basilicum, fijngehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden/gasstand 6. Snijd met een scherp kartelmes om de centimeter het brood in maar snijd het niet helemaal door. Doe boter, knoflook, zout en peper in een steelpannetje en smelt op laag vuur. Roer kaas en basilicum er door. Open voorzichtig de sneden en bestrijk alle snijvlakken met het knoflookbotermengsel. Wikkel het brood in het bakpapier en aluminiumfolie en leg op een bakplaat. Bak in 25-30 minuten goudbruin, tot de kaas helemaal is gesmolten.

 

ISBN9789000346394 – 324 pagina’s – Spectrum – juni 2015