puur eten

Puur eten dat je gelukkig maakt

Puur eten dat je gelukkig maakt is het nieuwste boek van Pascalle Naessens.

puur Net als in haar eerdere boeken, waaronder Puur genieten, gaat zij in dit boek weer aan de slag met gezonde producten.  Met die gezonde producten maakt ze lekkere gerechten die je zonder schuldgevoel kan eten. Op die manier wil ze mensen ervan overtuigen dat gezond eten ook heel lekker kan zijn.

Anders combineren

Bij haar manier van eten hoef je geen calorieën te tellen. Je kiest wel zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten en gezonde vetten.  Zo stapt ze af van de klassieke maaltijd van aardappelen/pasta/brood + vlees/vis + groenten. Maar kiest zij voor een combinatie van twee groepen: dus óf vis, óf vlees óf kaas óf aardappelen óf granen in combinatie met groenten.

Recepten en informatie

In dit boek krijg je behalve recepten ook veel informatie. Ze legt uitgebreid uit hoe het zit met gezonde en minder gezonde koolhydraten en gezonde en ongezonde vetten. Maar ook gluten, melkproducten en alcohol worden besproken. Toch blijft ‘Puur eten’ vooral een kookboek met lekkere gerechten.

pe

De recepten

De recepten uit het boek bestaan uit gerechten met natuurlijk ingrediënten. Veel fruit, groenten en verse kruiden. Pakjes en zakjes kom je er niet in tegen. De recepten zijn ingedeeld in Ontbijt, On the Road, Gezonde koolhydraten, Een stukje kaas, Met een heerlijk visje, Met een stukje vlees en genieten van de zonde, heerlijke desserts. Het boek staat vol prachtige foto’s, niet alleen van de gerechten maar ook sfeerfoto’s. De gerechten bevatten vrij weinig ingrediënten (zo rond de vijf), wat een voordeel is, en zien er smakelijk uit. Met de desserts zit het ook wel goed. pe2 Dit nagerecht voor 4-6 personen bevat slechts 5 ingrediënten:

Warme zachte chocolade met smeuïg fruit

  • 300 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • 600 g gemengde diepvriesbessen
  • 4 eetlepels suiker (in het boek geeft ze aan waardoor je suiker kunt vervangen)
  • 4 eieren een handvol verse bessen.

Ontdooi de diepvriesbessen en giet het vocht in een kommetje. Laat de chocolade au bain marie smelten. Scheid de eierdooiers van het eiwit. Meng eerst de suiker onder de eierdooiers en dan de bessen. Giet alles in een kleine ovenschaal. Klop het eiwit op tot witte pieken en meng er de gesmolten chocolade onder. Lepel dit mengsel voorzichtig over het fruit. Zet de schaal 10-15 minuten in de oven op 180 graden. Werk af met verse bessen.

Meer informatie over pascale naessens

[bol_product_links block_id=”bol_541f392362aef_selected-products” products=”9200000026727274″ name=”pe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]