Liefde in hartvorm

Leuke en eenvoudige ideetjes om van gewone hapjes en gerechten iets romantisch te maken door ze in hartvorm te serveren.

h8h12
h13

Fruitige harten

Dat ziet er al snel leuk uit als je fruit in de vorm van harten uitsteekt. Vooral meloen in allerlei kleuren leent zich daar goed voor. Als je er een prikkertje doorsteekt met een sinaasappelpartje eraan heb je een heel leuk hapje.

 h11

Bladerdeeg hapje met tomaat

Steek hartjes uit het bladerdeeg. De helft steek je nogmaals met een kleinere vorm hart uit. Leg de randen van de harten op de andere vormen, Leg binnen in het hart een plakje tomaat met wat geraspte kaas en kruiden en bak het in de oven.

 h7

Ravioli in hartvorm

Steek je pastadeeg uit met een hartvorm. Leg er wat van je favoriete vulling op en dek het af met nog een hartje. Druk de randen goed aan en kook de ravioli gaar.

 

 h4

Toast met hartvormig ei

Rooster een boterham en steek er met een vorm een hart uit. Gebruik diezelfde vorm in de koekenpan om er een hartvormig ei in te bakken. Leg het ei in het brood.

 

 h5

Hartvormige wentelteefjes

Steek het brood uit met een hartvorm. Maak een mengsel van ei, melk en kaneel. Doop de hartvormige boterhammen er in en bak ze bruin in de koekenpan.

h3

Aardappel hartjes

Wel even wat werk, maar als je aardappelpartjes uitsteekt met een vormpje en bakt in de oven met wat olie en kruiden, dan heb je wel schattige hartvormige aardappeltjes.

 h2

Komkommer hart

Steek de plakjes komkommer uit en je krijgt leuke groene hartjes.

 h9

Worst hart

Snijd een cocktailworstje schuin doormidden. Draai één helft om en leg de gesneden kanten tegen elkaar. Steek er een prikkertje door en je hebt een schattig hartje van worst.

 

 h1

Spek hart

Simpeler kan het niet. Vorm van de langwerpige ontbijtspekreepjes harten en bak ze in de oven bruin en knapperig.

 

 

cak1k

Cake met verborgen hart

Wil je weten hoe je een cake met verborgen hart bakt? Kijk dan hier.

h15 h14

Muffins of cupcakes in hartvorm

Als je muffins of cupcakes in de vorm van hartjes wilt bakken, dan kan je dat doen door een knikker in te gebruiken zoals in het plaatje hierboven. Maar er zijn ook kant-en-klare siliconen hartvormige vormpjes.

hartb1

Siliconen hartvormpjes

Handig voor cupcakes of muffins. 12 stuks 12,45.

Meer info

 

 

uitsteekvorm hart

Uitsteekvormpjes in blik

Kleine maat uitsteekvormpjes van o. a. bloem, hart, ster, maan, driehoek, klaver. 12 stuks voor 9,95.

meer info

 

 

 

hartb2

Vijf maten uitsteekvormen

Vijf uitsteekvormen in verschillende maten. 5 Stuks 6,49.

Meer info