Lekker beter van Ramon Beuk en Rutger Verhoeff

Lekker beter, de beste recepten bij je dagelijkse activiteiten.

Voor dit boeken hebben kok Ramon Beuk en arts Rutger Verhoeff hun krachten gebundeld. Het is een kookboek dat je laat zien hoe je lekker kan koken met gezonde ingrediënten. De arts Rutger koos de ingrediënten uit waarmee Ramon Beuk mocht koken.

Geen dieetboek

Lekker beter is een kookboek en nadrukkelijk geen dieetboek zoals de sticker op de voorkant ook zegt. De recepten zijn niet speciaal bedoeld om af te vallen. Je vindt dus geen koolhydraatarme of glutenvrije recepten en hier en daar wordt ook gewoon een lepeltje suiker gebruikt. Wat je wel vindt in het boek zijn recepten met gezonde koolhydraten in combinatie met veel vezels, volkoren producten en vooral veel verse groenten, fruit en kruiden.

Indeling

De indeling van de recepten is gemaakt naar het soort activiteit dat je doet. Zo zijn er recepten die passen bij:

 • Denkwerk – met recepten voor als je moet studeren en werken met je hoofd.
 • Krachtsport – met recepten die je sterker maken en voor spierherstel.
 • Duursport – met recepten om lang te kunnen sporten.
 • Lekker slapen – met recepten voor na het stappen en waar je goed van doorslaapt.
 • Totaal fit – met recepten om je de hele dag fit en energiek te voelen
 • Comfort food – met recepten om van te genieten.

Over het boek

Lekker beter is een prettig en mooi kookboek. Het heeft een originele opzet en recepten. Het is informatief door de aanvullende tips, opmerkingen en ‘conversaties’ tussen ‘de kok en de arts’. De recepten zijn niet ingewikkeld en zijn gemaakt van normale, alledaagse ingrediënten. Onder elk recept wordt het aantal kcal, eiwitten, koolhydraten en vetten vermeld. Bovendien staat er bij ieder recept een foto.

Voorbeeld recept: Mueslipannenkoeken met frambozen-bramenyoghurt en honing

Een voorbeeld van een recept uit het boek van Lekker Beter uit het hoofdstuk Denkwerk.

100 gram volkorenmeel
200 ml halfvolle melk
1 ei
zout
100 gram muesli (zonder toegevoegde suiker)
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram frambozen
50 gram bramen
100 gram (magere) yoghurt
3 eetlepel honing

 • Doe het volkorenmeel in een mengkom en voeg twee derde van de melk toe. Roer alles met een garde tot een papje, voeg het ei toe en klop ook dit erdoor tot het een glad beslag is. Voeg de overige melk, wat zout en de muesli aan het beslag toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.
 • Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en do er 1 eetlepel olie in.
 • Schep een flinke lepel beslag in de pan en beweeg de pan iets om het beslag over de bodem uit te laten lopen. Bak de pannenkoek aan beiden kanten mooi bruin en gaar. Bak alle pannenkoeken op deze manier.
 • Meng de frambozen en bramen door de yoghurt en voeg 2 eetlepels honing toe.
 • Verdeel de pannenkoeken over de borden. Schep de frambozen-bramenyoghurt eroverheen en besprenkel met de overgebleven honing.

Lekker beter – R. Beuk en R. Verhoeff
Fontaine Uitgevers 2017

[bol_product_links block_id=”bol_591af97565ac9_selected-products” products=”9200000073953162″ name=”lekker” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”fff” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]