Guacamole is een lekkere frisse saus die je kan eten bij vis, vlees of als dipsaus bij (tortilla)chips. De saus bestaat alleen uit groenten, dus is nog gezond ook.
Guacamole is zo gemaakt
Avocado’s zijn super gezond en deze vormen het hoofdingrediënt van guacamole. Nu Albert Heijn allerlei verspakketten heeft, waaronder één met alle ingrediënten voor guacamole, is het helemaal makkelijk geworden.
Ingrediënten guacamole
Het verspakket voor guacamole bevat alles wat je nodig hebt maar je kan natuurlijk ook de ingrediënten los kopen.
- 2 avocado’s
- 1 tomaat
- sjalot
- teentje knoflook
- spaanse peper
- limoen
Twee manieren
Je kunt guacamole op twee manieren maken. De eerste versie die wat grover is en waarbij je de verschillende ingrediënten nog kunt herkennen, of fijngemalen.
1. Iets grovere guacamole
Je maakt de avocado’s schoon, snijdt ze in kleine blokjes, je snijdt de tomaat fijn (je kunt hem van te voren even ontvellen als je dat wilt), snipper de sjalot zo fijn mogelijk, pers de knoflookteen uit. Ontdoe de Spaanse peper van de zaadjes. Snijd hem fijn en voeg alles (of een deel als je niet van pittig houdt) toe. Meng alles goed door elkaar en sprenkel er zo veel limoensap over als je lekker vindt.
2. Fijn gemalen guacamole
Bij de tweede manier doe je alles in de blender of je zet de staafmixer er op. Je krijgt dan een gladde saus.
Serveren
Maak de guacamole niet te lang voordat je het wilt eten. De avocado kan snel bruin worden. Dat doet niets af aan de smaak, maar ziet er wat minder aantrekkelijk uit.
Guacamole is lekker bij…
- zalm
- bij allerlei soorten vlees van de barbeque
- op een sandwich met kipfilet
- bij wraps en taco’s en om groenten en chips in te dippen
- en natuurlijk bij tortillachips
En guacamole uit een potje haalt het niet bij verse, zelfgemaakte.

