Eetkalender 2017 van Francesca kookt

Wat eten we vandaag? Is misschien wel de meest gestelde vraag.

En als moeder van een paar kinderen is dat vaak ook een vraag waar je even over na moet denken. Je wilt natuurlijk niet te vaak hetzelfde eten. En misschien probeer je ook wel zoveel mogelijk rekening te houden met alle wensen en voorkeuren van iedereen die mee eet. Zelfs al heb je een kast vol kookboeken, je kan altijd wel wat extra inspiratie gebruiken.

Francesca kookt

Francesca van Berk van de site francescakookt.nl heeft daarom een handige eetkalender gemaakt.  Dit is echt een leuke en handige kalender. De kalender toont een week per pagina. Bij vier dagen krijg je een recept. Bij de vijfde dag ideeën om restjes en kliekjes te verwerken die je die week misschien hebt overgehouden. Verder krijg je een kant-en-klaar boodschappenlijstje voor de vier recepten van die week.

Daarnaast heb je bij alle dagen ook nog ruimte om zelf aantekeningen te maken. En omdat de recepten en het boodschappenlijstje op de achterkant van de vorige pagina staan, hoef je ook niet te bladeren en heb je een goed overzicht.

kale

Recepten voor vier dagen en tips voor kliekjes

Al die recepten zijn natuurlijk een bron van inspiratie. Vaak op maandag een vegetarisch recept, op dinsdag iets met vis, woensdag met vlees en op donderdag een salade of soep. Vrijdag is de dag van de kliekjes en restjes. Verder is er natuurlijk rekening gehouden met de groenten  en fruitsoorten van het seizoen die dan ruim verkrijgbaar zijn. Aan het begin van elke maand krijg je een overzichtje van de seizoenskalender.

De kalender heeft een handig formaat (A4 in de lengte) en een ringband. De recepten zijn voor vier personen en bij elk recept staat een kleine foto. Echt een kalender waar je iets aan hebt.

Voorbeeld recept

Als voorbeeld staat op 12 oktober 2017 het recept voor Boerenkooltaco’s voor 4 personen.

1 rode ui in halve ringen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
olijfolie
250 gram gehakt
1 tl gerookt paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 rode paprika, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
300 gram boerenkool
1 blikje mais (150 gram) uitgelekt
zwarte peper
zeezout
1 tl gedroogde oregano
100-125 gram geraspte kaas (bij voorkeur cheddar)
8 tacoschelpen
2 lente-uien in ringetjes
125 gr zure room, losgeklopt.

Aan de slag (20 + 15 minuten oven)

Verwarm de oven voor op 200 C. Zet een braadpan of wok op het vuur en fruit de ui en de knoflook in 2 el olijfolie. Voeg het gehakt toe met de paprika- en komijnpoeder. Rul gaar en bak halverwege de paprika mee. Schep de boerenkool in delen erdoor en breng op smaak met peper, zout en oregano.

Gebruik je ovenbestendige braadpan of  schep het mengsel in een ovenschaal. Bestrooi met kaas en gratineer 15 minuten in de oven. Verwarm tegelijkertijd de tacoschepen. Strooi de lente-ui erover en zet de pan of schaal op tafel met de tacoschelpen en de zure room.

 

[bol_product_links block_id=”bol_57fe062f49e04_selected-products” products=”9200000057111293″ name=”fr” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]