Curry’s kookboek

Curry’s, een boek met curry recepten door Machteld Smid

Curry’s zijn populair. De curry komt oorspronkelijk uit Azië maar heeft inmiddels zijn weg gevonden naar Europa. Je kan curry aanpassen aan je eigen smaak en behoefte. Vegetarisch of met vlees of vis. Je kan ze pittig maken of mild en smaak en kleur geven met je favoriete groenten en kruiden.

In het boek Curry’s van Machteld Smit vind je ruim 40 gerechten. Van traditionele curry’s tot frisse Thaise curry’s. Maar ook bijgerechten zoals rijst, salades, chapati, naan, raita en verschillende chutneys.

Over het boek

De curry gerechten in dit boek zijn heel gevarieerd en zien er smakelijk uit. Je ziet er curry’s in alle kleuren en smaken en met allerlei soorten vlees, vis en schaaldieren. Wat dit boek ook zo leuk maakt, zijn de recepten voor de bijgerechten. Zo heb je alles voor een curry maaltijd bij elkaar. Alle recepten zijn voorzien van een foto. De meeste gerechten maken wel gebruik van currypasta’s.

Voorbeeld recept Kip Tikka Masala

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 el plantaardige olie
  • 25 gram boter
  • 4 uien, grof gehakt
  • zout
  • 6 el tikka masalapasta
  • 2 rode pepers, zonder zaad, grof gehakt (optioneel)
  • 8 kippendijfilets, in stukken
  • 800 gr tomatenblokjes
  • 4 el tomatenpuree
  • 3 limoenblaadjes
  • 250 gr witte rijst
  • 2 chapati’s om te delen
  • 2-3 el mangochutney
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml yoghurt
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 handvol korianderblaadjes.

Bereidingswijze

  • Verwarm olie en boter in een grote braadpan met deksel. Voeg de uien toe en een snufje zout. Laat zachtjes gaar worden in ongeveer 15 minuten.
  • Voeg de tikka masalapasta toe , de rode peper (als je wilt) en laat even 5 minuten meebakken. Doe de kip erbij en roer goed om. Zorg dat de stukjes kip met een laagje pasta bedekt zijn. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, limoenblaadjes en 200 ml water toe.. Dek de pan af en laat, af en toe roerend ongeveer 15 minuten sudderen tot de kip gaar is.
  • Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en verwarm de chapati’s.
  • Haal de deksel van de pan en roer mangochutney, slagroom en yoghurt door de kip. Laat langzaam warm worden. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de limoenblaadjes uit de curry en strooi de korianderblaadjes eroverheen.
  • Serveer met de rijst en de chapati’s.

Curry’s, de heerlijkste comfort food recepten – Machteld Smit
2019 Uitgeverij Karakter

Ook interessant
Klassieker: stoofpeertjes