chimay

Chimay koken met kaas en bier

Een kookboek met informatie over Chimay trappistenbier en -kaas en hoe je ze verwerkt in gerechten.

Trappisten

Chimay draagt het ATP-logo. Een waarmerk om de kwaliteit van producten te garanderen. Om dat logo te mogen dragen moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Eén van die voorwaarden is dat de producten binnen of bij abdijmuren geproduceerd worden. Slechts 10 bieren en vier kazen wereldwijd (2014) dragen dit logo. Alleen deze merken mogen zich Trappist noemen.

Informatie

Uitgelegd wordt, hoe het bier wordt bereid en wat de verschillen zijn tussen de rode, blauwe en witte (triple) Chimay en bij welke gerechten ze het beste smaken. Na het bier, dat al sinds 1863 wordt gebrouwen in de Abdij Notre-Dame de Scourmont, begonnen de monniken in 1876 met het maken van kaas. Er zijn drie typen Chimay kazen: Zachte, Halfharde en Harde. Verder wordt heel goed uitgelegd hoe je een kaasplankje samenstelt en waarmee je het combineert.

chi4

De recepten

De recepten in dit boek zijn gevarieerd, maar ze zijn wel allemaal met óf Chimay bier óf kaas of allebei. Het leuke is dat klassieke gerechten als Waldorfsalade, uiensoep, spaghetti carbonara of zelfs flensjes en tiramisu met ingrediënten als Chimay kaas of bier bereid worden. Er zijn eenvoudige gerechten bij, denk aan croque monsieur, bruschetta’s en kaasfondue maar ook wat uitgebreidere gerechten als stoofschotels en saltimbucco tomatino bijvoorbeeld.

chi3

Het boek

Chimay is een prachtig kookboek met informatie over de geschiedenis en productie van de bieren en kazen. De informatie over de producten worden afgewisseld met recepten. Maar vooral met hele lekkere recepten. Duidelijk beschreven recepten en pagina-grote foto’s van de gerechten. Het is een boek dat zeker bij mannen in de smaak zal vallen. En houden ze zelf niet van koken, dan zullen ze de gerechten uit het boek in ieder geval kunnen waarderen. Het boek is samengesteld door Stefaan Daeninck en de foto’s zijn van Bart Van Leuven. [bol_product_links block_id=”bol_540defaf581d9_selected-products” products=”9200000026727176,9200000029985474″ name=”ch” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]