Last updated:
Een clafoutis is een licht gebak dat oorspronkelijk met kersen gemaakt wordt, maar je kunt het ook een bosvruchten clafoutis maken, met andere soorten fruit.
Een clafoutis is een soort gebak dat je met veel eieren, maar met weinig vet maakt. In dit recept gaat bijvoorbeeld maar 30 gram boter. Je kunt het met vers fruit maken, met vruchten uit een pot of uit de diepvries. Aangezien je kersen niet het hele jaar door kunt krijgen zijn diepvrieskersen een prima oplossing. Voor dit recept voor een bosvruchten clafoutis combineerden we diepvries kersen met diepvries bosvruchten.
Ingrediënten
- 500 g diepvries fruit, b.v. doosje kersen AH 250 gram en doosje bosvruchten AH 250 gram
- 1 zakje vanillesuiker
- 130 gram bloem
- 150 gram suiker
- 4 eieren
- 400 ml melk
- 30 gram gezouten boter (of ongezouten boter met een snufje zout)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Smelt de boter in een pan of schaaltje in de magnetron.
- Klop de eieren los en voeg de suiker en vanillesuiker toe. Voeg met kleine beetjes de bloem al kloppend toe.
- Schenk daarna de gesmolten boter en de melk erbij.
- Leg het fruit in een ingevette bakvorm. Schenk het beslagmengsel erover heen.
- Bak de clafoutis in 25-35 minuten gaar tot het midden gestold is en de bovenkant licht gebruind. Als je diepvriesfruit gebruikt kan het iets langer nodig hebben.
Lees hier meer over de echte clafoutis.