boba tea

Boba Tea – Het Geheim Achter dit Populaire Drankje

Boba tea is op het eerste gezicht best een apart drankje, maar groeit toch razendsnel in populariteit. Er zijn in korte tijd ontelbaar veel winkels geopend die deze populaire theesoort verkopen. Grote kans dat jij inmiddels ook nieuwsgierig bent geworden naar dit interessante nieuwe drankje. Wat is bubble tea eigenlijk precies?

Boba tea, beter bekend als bubble tea, is een theesoort afkomstig uit Taiwan. Het drankje is doorgaans vaak zoet van smaak. Het product kenmerkt zich met het gebruik van tapioca parels, die zorgen voor de unieke uitstraling van dit bijzondere drankje.

Wil jij meer weten over boba tea? Dan raden we je aan het onderstaande artikel te lezen. Wij vertellen je namelijk alles wat je moet weten. We leggen uit wat boba tea precies is, hoe het smaakt en welke ingrediënten het bevat. Ook voorzien we jou van onze favoriete boba tea recepten, en vertellen je waar jij deze kunt scoren. Lees dus snel verder om erachter te komen!

Wat is boba tea?

Boba tea is bij veel mensen bekend onder de naam ‘Bubble Tea’. Het is een populair drankje dat we steeds vaker voorbij zien komen. Maar wat is boba tea eigenlijk precies? Zoals de naam al doet vermoeden, betreft het een theesoort. Deze thee bevat kleine ronde balletjes die je met een breed rietje kunt opslurpen. Deze balletjes noemen we ook wel tapioca parels. Ze hebben een ietwat taaie textuur en worden gemaakt van de cassave plant.

Boba tea is recentelijk overgewaaid naar ons land vanuit Taiwan. In Aziatische landen is dit drankje al langere tijd populair. Het werd in de jaren 80 geïntroduceerd en viel bij vele goed in de smaak. Zowel de unieke uitstraling als de smaak van het populaire drankje waren al snel favoriet onder veel gebruikers.

Wanneer je een boba tea winkel binnenstapt, zal je er al snel achter komen dat er diverse soorten verkrijgbaar zijn. Laten we daarom eens kort stilstaan bij enkele van onze favoriete recepten.

Boba tea favoriete recepten

Boba tea wordt doorgaans gemaakt met zwarte thee. Echter kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld groene thee te gebruiken. Dit zorgt voor een minder zoete smaak en een lichtere kleur. Heb jij interesse om de traditionele bubble tea met zwarte thee te maken? Dan vind je onderstaand ons favoriete recept.

Recept Boba Tea Traditioneel

Ingrediënten:

 • Zwarte Thee
 • Melk
 • IJsklontjes
 • Siroop
 • Tapioca parels

Werkwijze:

1. Kook de tapioca parels volgens instructies. Deze kun je kopen bij de meeste Aziatische toko’s. Spoel ze na het koken af met koud water en doe ze in een glas met de siroop. Je kunt diverse soorten siroop gebruiken. Maple Syrup is een goede optie. Meng de tapioca parels met de siroop en giet eventueel overtollig siroop af.

2. Zet een sterk kopje zwarte thee. Ongeveer 100 milliliter moet voldoende zijn. Wanneer de thee klaar is giet je deze voorzichtig over de tapioca parels heen. Earl Grey is een prima theesoort om te gebruiken.

3. Vul het glas verder met melk naar keuze. Wij geven de voorkeur aan plantaardige melk, zoals bijvoorbeeld sojamelk. Afhankelijk van jouw smaakvoorkeur, voeg je ongeveer 200 milliliter melk toe.

4. Voeg ijsblokjes toe aan het glas en roer alles nogmaals goed door. Is de boba tea nog niet zoet genoeg? Voeg dan wat extra siroop toe

Het bovenstaande recept is natuurlijk redelijk eenvoudig en biedt een standaard smaak. Ben jij op zoek naar iets unieks? Dan moet jij absoluut eens één van de vele bubble tea zaken bezoeken. Je vindt hier de meest lekker en unieke soorten thee. Onderstaand een opsomming van onze persoonlijke favorieten.

 • Boba Tea Cheesecake
 • Boba Tea Matcha
 • Boba Tea Crème Brûlée
 • Boba Tea Koffie
 • Boba Tea Kokos

Wil jij thuis genieten van een heerlijke bubble tea zonder de deur uit te hoeven, maar zie je het niet zitten om in de keuken te gaan staan? Dan moet jij Boba to go in huis hebben! Een kant en klaar product, zodat jij altijd en overal kan genieten van je favoriete bubble tea.

Ontdek het zelf – Geniet thuis van bubble tea:

Ingrediënten – Waar is boba van gemaakt?

Zoals we hierboven hebben besproken, is boba tea verkrijgbaar in diverse soorten. Echter hebben de meeste varianten soortgelijke ingrediënten. Onderstaand een lijstje met de meest voorkomende ingrediënten in dit populaire drankje.

 • Thee
 • Melk
 • Honing / gepureerd fruit / vruchtensiroop
 • Tapioca parels
 • IJsblokjes

De bovenstaande ingrediënten vormen grofweg de basis van boba tea. Natuurlijk wordt er binnen dit kader flink gevarieerd. Zo kun je kiezen voor groene thee of zwarte thee, volle melk of magere melk, honing of vruchtensiroop en diverse kleuren tapioca balletjes. We kunnen dus wel zeggen dat er met relatief weinig ingrediënten een uniek drankje wordt gemaakt.

Waar smaakt boba naar?

De smaak van boba tea is uiteraard sterk afhankelijk van het recept dat je gebruikt of het soort dat je bestelt. Een boba tea aardbei smaakt immers anders dan een boba tea sinaasappel. Ook kunnen de diverse soorten thee en melk die worden gebruikt zorgen voor verschillende smaken. Maar jij wilt natuurlijk wel weten wat je qua smaak enigszins kunt verwachten wanneer je dit drankje voor het eerst besteld. De meest soorten bubble tea zijn zoet van smaak. Het gebruik van zwarte thee in combinatie met gecondenseerde melk en vruchtensiroop, zorgt voor een zoete smaakbeleving. Aangezien de meeste soorten boba tea zijn opgebouwd uit deze ingrediënten, is dit product dus vaak zoet van smaak. De tapioca parels die worden gebruikt hebben een unieke textuur. Deze komt enigszins overeen met dat van winegums. Van nature hebben deze parels een redelijk neutrale smaak. Echter worden deze vaak gezoet door het toevoegen van diverse soorten siroop.

Hoe maak je boba balletjes?

Zoals reeds benoemd kun jij boba balletjes kopen bij de Aziatische toko. Echter kun je er ook voor kiezen om de parels zelf te maken. Wel moeten we je waarschuwen, dit is een zeer tijdrovend klusje. Tapioca parels worden gemaakt van het zetmeel van de cassave plant. Er wordt een speciale techniek gebruikt om deze parels te maken. Het zetmeel vormt de basis van deze techniek. Deze wordt vermengd met kokend water. Nadat het mengsel goed is gemixt, dien je kleine balletjes te draaien van het zetmeel. Is de consistentie té droog? Dan kan het nodig zijn om meer zetmeel toe te voegen. De balletjes moeten ongeveer het formaat van een erwt hebben. Deze worden tijdens het koken namelijk nog groter. Na het koken moeten de parels worden afgekoeld in ijswater. Je zal merken dat de boba balletjes langzamerhand doorzichtig worden. Vervolgens laat je de parels weken in een siroop naar keuze.

Waar kun je boba tea kopen?

Heeft dit artikel jou ook enthousiast gemaakt om bubble tea uit te proberen? Dan ben jij ongetwijfeld benieuwd waar je dit interessante drankje zoal kunt kopen. Het aanbod is gelukkig groots, en iedereen is dan ook in de positie om dit drankje uit te proberen. Dus waar kun je boba tea kopen? Onderstaand de twee populairste ketens in ons land.

1. YoYo! Fresh Tea Bar

YoYo! Fresh Tea Bar is zonder twijfel één van de meest populaire plekken om boba tea te kopen. Amsterdam, Amstelveen, Den Haag of Rotterdam, jij kunt overal terecht voor een heerlijke boba tea van YoYo’s!

2. 8Tea5

Nog een grote keten op het gebied van boba tea is 8TEA5. Vooral in de regio Den Haag en Rotterdam zul je dit vrolijke tentje tegenkomen. Heerlijke boba tea is hoe dan ook een garantie!

Naast deze grote boba tea ketens, vind je natuurlijk diverse kleine winkeltjes door heel het land. Waar jij ook woont, een goede boba tea is bijna altijd wel binnen handbereik! Toch geen winkel in de

buurt die dit product verkoopt, of wellicht is het al na sluitingstijd? Dan doe je er goed aan om de Boba to go blikjes in huis te hebben. Sla vandaag nog een voorraad in, zodat jij nooit meer zonder zit