Bladerdeeg en stokbrood gerechtjes

Bij Becht zijn twee leuke boeken verschenen. Stokbrood, feestelijke gerechtjes om te delen en Bladerdeeg, feestelijke gerechtjes om te delen geschreven door Guillaume Marinette. Twee handige boeken voor de feestdagen.

Feestelijke gerechtjes met bladerdeeg

Bladerdeeg is ontzettend veelzijdig en handig. Je kan het voor zowel zoete als hartige gerechten gebruiken. Bovendien kan je altijd een pakje in de diepvries achter de hand houden zodat je in een mum van tijd wat lekkere hapjes op tafel kan zetten. 

Combineer het met kaas, vlees, groenten, fruit en je hebt heerlijke hapjes. In dit boek vind je recepten voor kaneelvlinders, chorizowielen, uientaart, pestorolletjes en meer. In totaal vind je 34 recepten om inspiratie op te doen. 

Feestelijke gerechtjes met stokbrood

Brood is nog zo’n product waar je alle kanten met uit kan. In het boek Stokbrood, feestelijke gerechtjes om te delen, vind je 34 recepten met stokbrood en andere broodsoorten. Maak verdronken tosti’s, camembertlolly’s, broodje lasagne of truffels van oud brood.

Natuurlijk kan je alle gerechten makkelijk naar je eigen smaak aanpassen. 

Voorbeeld recept

Krans van pasteitjes

Voorbereiding 10 minuten – Bereiding 25-30 minuten

Voor 10 hapjes

2 rollen koelvers bladerdeeg
1 eierdooier
350 gram pompoen in blokjes
6-7 takjes peterselie
1/2 reblochon-kaasje in blokjes
10 halve walnoten

Rol de lappen deeg uit en steek er met een koffiekopje 20 cirkels uit. Leg er 10 in een krans op bakpapier. Snijd met een mes een rondje uit de andere cirkels, zodat je de buitenringen van 1 cm breed overhoudt. Leg deze ringen op de eerste cirkels (de binnencirkels die overblijven kun je gebruiken voor een ander recept. Bestrijk het deeg met eierdooier. Bak het geheel 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C.

Kook de blokjes pompoen 20 minuten in een pan met water, giet af en verwijder de schil. Dat is makkelijker dan vooraf schillen. Voeg peterselie toe en pureer met een staafmixer. Zet opzij.

Vul de krans: doe een lepeltje pompoenpuree in elk pasteitje en voeg blokjes rebochon en een halve walnoot toe. Zet de oven op 180 graden en bak de krans nog 7 minuten. 

Serveer de krans warm of lauw.