Voor het maken van babi ketjap kan je allerlei soorten varkensvlees kiezen.
Varkenshaas of frikandeau zijn wat malsere vleessoorten die sneller gaar zijn. Omdat ik het in de slowcooker wil klaarmaken heb ik voor hamlappen gekozen omdat ik verwacht dat die dan ook wel mals worden.
Babi ketjap
ingrediënten
900 gram hamlappen in stukken gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
2 rode pepers, gehakt
stukje gember, geraspt
half bouillonblokje
300 ml ketjap manis
1 el djinten (gemalen komijnzaad)
1 el ketoembar (gemalen korianderzaad)
1 el limoensap
1 el azijn
Doe alle ingrediënten in de slowcooker.
Resultaat
Ik heb de babi ketjap 4 uur op high laten garen. Het resultaat was goed, het vlees was mals genoeg. Maar ik had het nog malser verwacht. Een volgende keer zou ik de hamlappen in stukken snijden en minstens 8 uur op low laten garen.
Lekker met rijst en worteltjes of boontjes.