Aardbeien zijn ideale vruchten om te verwerken in cocktails. Ze zijn makkelijk te pureren en geven een heerlijke frisse smaak.
Deze vijf recepten voor aardbeiencocktails zijn bijvoorbeeld leuk als je een cocktail party wilt organiseren.
Vijf recepten voor aardbeiencocktails met alcohol.
#1 Aardbeien daiquiri
Ingredienten:
voor 4 cocktailglazen
- 300 gr aardbeien
- 50 ml BOLS aardbeienlikeur
- 150 ml mineraalwater
- 2 tl witte rum
- 2 tl poedersuiker
- 1 limoen (uitgeperst)
- evt. schijfje limoen en blaadje munt voor garnering
Pureer de aardbeien tot een gladde massa. Meng de puree met de aardbeienlikeur, mineraalwater, rum, suiker en het sap van de limoen. Plaats in de ijskast tot het goed afgekoeld is. Verdeel het over 4 cocktailglazen met een suikerrandje en garneer met een schijfje limoen en blaadje munt.
#2 Aardbeien breezer
Ingrediënten
voor 1 longdrink glas
- 20 ml Vodka
- 20 ml BOLS aardbeienlikeur
- 20 ml suikersiroop (1 deel water, 2 delen suiker)
- 7 ml vers ananassap
- 7 ml vers sinaasappelsap
- 40 ml vers citroensap
Mix alle ingrediënten. Doe ijs in de glazen en schenk de breezer over het ijs.
Meer recepten voor cocktails met wodka
#3 Burning sun
Ingrediënten
voor 1 longdrinkglas
- 30 ml aardbeien likeur
- 120 ml ananassap
- aarbei voor garnering
Schenk de ingrediënten in een longdrinkglas over ijsblokjes.
#4 Strawberry Haze
Ingrediënten
voor 1 champagneglas of martiniglas
- 30 ml witte rum
- 30 ml BOLS aardbeien likeur
- champagne of witte mousserende wijn
- aardbeien
Schenk de rum en aardbeienlikeur in het glas. Vul het af met champagne of witte wijn. Garneer met aardbeien.
#5 Island breeze
Ingrediënten
voor 1 longdrinkglas
- 30 ml aardbeien likeur
- 20 ml slagroom
- 40 ml mangosap
- 40 ml ananassap
- aarbei voor garnering
Meng alle ingrediënten en schenk het in een cocktailglas dat half gevuld is met geschaafd ijs. Garneren met een aardbei.