Rendang vlees is een gerecht dat lekker lang moet sudderen.
Ideaal om in een slowcooker te maken. Het beste resultaat krijg je met niet te mager rundvlees. Dus met riblappen of sucadelappen.
Rendang rundvlees
Ingrediënten:
2 uien
rode peper
stuk gember
2 teentjes knoflook
2 eetlepels limoensap
Doe bovenstaande ingrediënten in een blender of keukenmachine en maal ze fijn.
200 ml water
pakje kokosroom
1/2 bouillonblokje rund
2 eetlepels sojasaus zout
2 eetlepels zoete ketjap
1/2 el sambal manis
1/2 el korianderpoeder
1/2 el komijnpoeder
1/2 el koenjitpoeder
olie
600 gram rundvlees in stukken gesneden
Bak het vlees aan in de olie. Voeg het mengsel uit de blender toe blender toe en bak even mee voeg kruiden, sambal, water en kokosroom toe. Schep alles over in de slow cooker laat het in 8 uur op low garen.
Resultaat
Heerlijk mals vlees en lekkere saus die het hele huis lekker laat ruiken. Smaakt goed met rijst en boontjes, komkommer of sla.