Wanneer heb jij voor het laatst een taart gebakken? Bakken is ontzettend leuk, geeft de mens energie en stimuleert je creativiteit. Tijdens het bakken van een monchou- of bijvoorbeeld fondant taart heb je even geen tijd om te piekeren, of na te denken over je werk of studie. Geniet van het moment, het liefst samen met je partner of bijvoorbeeld kinderen! Ten onrechte wordt bakken vaak geassocieerd met iets ongezonds. Dat hoeft helemaal niet, er zijn tal van recepten voor gezonde taarten te vinden. In dit artikel lees je meer over hetgeen het bakken zo leuk maakt. Wist je dat bakken tot de populairste hobby’s van Nederlanders behoort na de pandemie van de afgelopen jaren? We hebben als gevolg van het hybride werken meer tijd voor het oppakken van nieuwe hobby’s. Het bakken is er een voorbeeld van.
Wees creatief in het mengen van verschillende ingrediënten
Er zijn verschillende manieren waarop het bakken je creativiteit kan stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om zelf ingrediënten te mixen. Welke smaken sluiten goed op elkaar aan? In plaats van het creëren van je eigen bakmix, zou je ook kunnen beginnen met een bestaande mix voor cupcakes. Laat je creativiteit vervolgens de vrije loop bij het versieren van deze cupcakes. Leuk aan het versieren van cupcakes is dat je dit samen met het gezin kunt doen; laat ieder van je kinderen een paar cakejes opleuken.
Tip: de benodigdheden voor het decoreren van de cakejes of een taart bestel je eenvoudig online. Probeer hierbij verschillende soorten versieringen uit en doe inspiratie op via een platform als Pinterest of YouTube.
Taarten bakken hoeft niet ongezond te zijn
Het bakken van taarten past bij een gezonde levensstijl. Niet alleen is het niet verboden om tussendoor een keertje te snoepen van een fondant taart of bijvoorbeeld cheesecake, ook zijn er tal van gezonde varianten te vinden. Denk hierbij aan taarten waarvan de bodem gemaakt wordt met havermeel en bijvoorbeeld stukjes dadel. Het zorgt niet alleen voor een gezonde bodem, maar ook een hele smaakvolle!
Combineer een dergelijke bodem met wat honing en (magere) kwark of Griekse yoghurt. Het geheel bedek je met een topping van vers fruit. Denk aan aardbeien, frambozen en bijvoorbeeld bramen. Ook blauwe bessen worden hierbij vaak gebruikt. Maak de taart af met wat kokos, wat je over de topping heen strooit. Op het internet vind je de volledige recepten van gezonde taarten.