10x Voeding tegen een opgeblazen gevoel

Na een overdadig etentje of te veel snoepen kan je een opblazen gevoel krijgen.

Opgeblazen gevoel? Deze voeding helpt. Niet ernstig, maar wel vervelend. Je voelt je niet alleen opgeblazen, je hebt ook echt een dikkere buik door de lucht en gassen. Iets waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Als je geen gebruik wilt maken van middeltjes als Rennie enz. kan het eten van bepaalde voeding helpen.

Een opgeblazen gevoel kan verschillende oorzaken hebben. Als je de oorzaak weet kun je het mogelijk voorkomen.

komk

#1 Komkommer

Als je wallen hebt of opgezwollen oogleden, dan helpt het om er plakjes komkommer op te leggen. Maar als je buik gezwollen is, helpt eten van komkommer ook. Het werkt vochtafdrijvend. Komkommer kan je zo eten, toevoegen aan een salade of als ingrediënt van een smoothie met bijvoorbeeld citroen, groene appelen en wortel.

#2 Asperges

Asperges zijn natuurlijke vochtafdrijvers. Doordat vocht en afvalstoffen sneller worden afgevoerd, worden klachten van een opgeblazen gevoel verminderd. Verder werken asperges als probiotica, goede bacteriën die helpen het evenwicht in de darmflora te herstellen. Hierdoor verteert het voedsel sneller waardoor de vorming van gas dat het opgeblazen gevoel veroorzaakt, minder wordt. De verkrijgbaarheid van witte asperges is een beetje seizoensafhankelijk, maar de groene kun je het hele jaar door krijgen.

paa

#3 Paardenbloemblad

De paardenbloem staat al eeuwen bekend om zijn medicinale kwaliteiten. De plant staat er om bekend dat hij zuiverend en ontstekingremmend werkt. Het stimuleert de enzymen in de maag en helpt daardoor bij de vertering van voedsel. Paardenbloemblad is niet algemeen verkrijgbaar, maar je kunt het als groente of als salade eten. Je kunt het ook als thee gebruiken. Bereid je wel voor op een bittere smaak.

gember

#4 Gember

Nog zo’n kruid dat de spijsvertering stimuleert en ontstekingremmend werkt. Bovendien is gember een lekkere smaakmaker. Je kunt het toevoegen aan smoothies. In combinatie met citrusvruchten en ananas is het erg lekker. of geraspt aan Oosterse gerechten. Gemberthee is ook goed te drinken en heel makkelijk te maken. Snijd een 4-5 dunne plakjes van de gemberwortel. Voeg het aan kokend water toe en laat 10 minuten koken. Laat wat afkoelen en doe er wat citroensap en/of honing bij.

cit

#5 Citroen

Drink een glas warm water met citroensap na het opstaan en na iedere maaltijd. Het helpt je om de trek in zoetigheid te verminderen, het stimuleert de spijsvertering en de stoelgang, het ontgift en je krijgt er een flinke dosis vitamine C mee binnen.

appelazijn tegen opgeblazen gevoel

bron foto: pinterest

1 2 Volgende

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pagina's: 1 2 Volgende pagina