afvallen ochtend

6 Ochtendgewoonten die je helpen afvallen

Gewicht verliezen gaat niet vanzelf. Of je nu een paar kilo of veel kilo’s wilt afvallen, je moet er moeite voor doen. Gelukkig zijn er ook simpele veranderingen in je lifestyle die je kunnen helpen. Deze ochtendgewoonten bijvoorbeeld. Probeer er vaste gewoonten van te maken zodat je blijvend gewicht verliest.

#1 Begin de dag met proteïnen

De dag beginnen met een goed ontbijt is belangrijk, ook als je wilt afvallen. Maar wat je eet voor het ontbijt is nog veel belangrijker. Want als je je verzadigd voelt tot het tijd is om te lunchen, dan is het makkelijker om niet te gaan snacken tussendoor

Kies bijvoorbeeld voor afvallen met shakes. Eiwit shakes zijn rijk aan proteïnen en die zorgen ervoor dat je langer een vol gevoel houdt. Zo kan je gewicht verliezen zonder dat je honger hoeft te lijden. Je kan je eigen shakes maken door eiwitpoeder aan verse ingrediënten toe te voegen. Maar je kan ook voor kant-en-klare shakes kiezen.

Als afwisseling op shakes kan je af en toe ook eieren, yoghurt, cottage cheese, chiazaden en noten als ontbijt nemen. Dat zijn ook producten die rijk zijn aan proteïnen.

proteïne shake maken

#2 Drink een glas water

De dag beginnen met een glas water kan je helpen om gewicht te verliezen. Een glas water zorgt ervoor dat je lichaam na het drinken ervan tot 60 minuten meer calorieën gaat verbranden. Met andere woorden, het verhoogt je metabolisme.

Een bijkomend voordeel is dat water zorgt voor een vol gevoel.

#3 Stap op de weegschaal

Maak er een gewoonte van om ’s ochtends op de weegschaal te stappen. Meten is weten tenslotte. Als je bijhoudt hoeveel je weegt en hoeveel je afvalt dan motiveert het je om gezonde gewoonten en gezond eten langer vol te houden.

#4 Pak wat zon mee

Open ’s ochtends de gordijnen en vang wat daglicht op. Nog beter is het als je naar buiten kan om wat zonnestralen mee te pakken, maar dat hangt natuurlijk van het weer af. Zonlicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D en vitamine D helpt je bij het bereiken en vasthouden van een gezond gewicht.

Bij een tekort van vitamine D gaat je lichaam meer vet opslaan.

vitamine D opdoen in de ochtend

#5 Slaap langer

Ga wat eerder slapen of probeer wat langer uit te slapen. Een slaaptekort wordt in verband gebracht met meer trek. En met name trek in koolhydraatrijk voedsel. Dat komt omdat een slaaptekort je hormonen verstoort die je hongergevoel reguleren.

#6 Beweeg!

Door ’s ochtends vroeg te bewegen of te sporten help je je lichaam om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Bovendien kan je lichaam ’s ochtends beter vet verbranden. Je prestaties kunnen bij het ’s ochtends sporten wel wat minder zijn, omdat je nog op kracht moet komen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *