10 x waarom fruit beter is dan snoep

Natuurlijk kan een snoepje op zijn tijd enorm lekker zijn, zeker als je een enorme zoetekauw bent. Een stukje chocolade wanneer je een kopje thee aan het drinken bent of een paar dropjes in de avond. Toch is snoepen niet heel verstandig. Daarvoor in de plaats kun je beter een stukje fruit nemen en echt, ook dat kan heerlijk zijn. Waarom fruit beter is dan snoep? De 10 redenen lees je hieronder.

1. Vitamines

Wanneer je voldoende vitamine B6, C en E binnenkrijgt, wordt je weerstand verhoogd. In een kiwi zit veel vitamine C en in mango zit weer veel vitamine E. Dankzij fruit zul je dus bijvoorbeeld minder vaak last hebben van een verkoudheid. Ook blauwe bessen zijn super gezond.

2. Afvallen

Wil je wat kilo’s kwijtraken? Het eten van fruit helpt je daarbij. Fruit bevat weinig calorieën en bevat veel water. Dit laatste zorgt voor een vol gevoel. Hierdoor zal je eetlust verminderen en zul je minder zin hebben in zoetigheid. Een win-winsituatie dus.

3. Betere stoelgang

Door fruit te eten, bevorder je je stoelgang. Er zitten veel vezels in fruit en die vezels voorkomen een verstopping van de darmen.

4. Beter voor het milieu

Door meer fruit en minder vlees te eten, doe je ook iets goeds voor het milieu. Tip: kies vooral fruit dat uit onze eigen streek komt.

5. Fruit geeft je meer energie

Fruit levert veel koolhydraten en die koolhydraten zorgen weer voor energie. Sterker nog, vruchtensuiker geeft je à la minute meer energie!

6. Geluksgevoel

Misschien geloof je het niet, maar het eten van fruit maakt je gelukkiger. Niet alleen op de dag dat je fruit eet voel je je gelukkiger, ook de dag erna ervaar je dat geluksgevoel nog.

7. Kalium

Fruit zorgt ervoor dat je bloeddruk verlaagd wordt. In fruit zit vaak veel kalium, dat zorgt voor een stabiele bloeddruk. Een hoge bloeddruk kan uiteindelijk leiden tot een hartinfarct of een beroerte.

8. Diabetes 2

Het eten van fruit verlaagt ook het risico op diabetes type 2. Diverse wetenschappelijke studies bevestigen dit. Nog een reden dus om (meer) fruit te gaan eten.

9. Het verkleint de kans op bepaalde ziekten

Meerdere studies tonen ook aan dat het risico op diverse soorten kanker, waaronder darm- en borstkanker, wordt verlaagd door fruit te eten. Hiervoor is het wel belangrijk dat je iedere dag voldoende fruit eet.

10. Het maakt mentaal scherp

Ook mentaal biedt het eten van fruit je ten slotte voordelen. Zo zul je mentaal langer ‘scherp’ zijn. Het zorgt ervoor dat je mentaal alerter bent en je minder kans hebt op psychische problemen.

Goed voor het milieu

Dat zijn meer dan genoeg redenen om voortaan snoep te laten staan en juist te kiezen voor een stuk fruit. Hierboven werd al benoemd dat het eten van fruit ook goed is voor het milieu. Wil je nog iets goeds doen voor het milieu? Let dan ook op je energieverbruik en het soort energie dat je afneemt. Je kunt dan alsnog gaan voor de goedkoopste energie, want tegenwoordig is duurzame energie ook voordelig.