Hoe word je aardiger?

De meeste mensen willen graag aardig gevonden worden.

Sommige mensen, de people pleasers, doen zelfs te veel moeite om aardig gevonden te worden. Ze zijn zo bezig met wat anderen van hen vinden, dat ze zichzelf vergeten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Anderen, de botteriken, bitches of bully’s zijn totaal niet geïnteresseerd hoe ze op anderen overkomen.

Bij veel mensen gaat aardig zijn vanzelf. Ze hoeven er geen speciale moeite voor te doen. Misschien omdat de veel van onderstaande eigenschappen al hebben.

Eigenschappen die je tot een aardig persoon maken

#1 Je bent echt en oprecht

Als je je niet anders voor doet dan je bent. Je laat zien wie je bent zonder jezelf beter of anders voor te doen. Je schept niet op, je doet niet aardig, maar je bent aardig. Mensen hebben het snel genoeg in de gaten als je aardig doet en het niet meent.

#2 Je oordeelt en veroordeelt niet

Aardige mensen staan open voor anderen. Je staat open voor de gedachten, ideeën en hulp van anderen. Je bent niet bevooroordeeld en je bent in staat om je in te leven in de mening en gedachten van andere mensen. Dat betekent niet dat je het ook altijd met ze eens moet zijn. Je probeert alleen te begrijpen waarom ze zijn zoals ze zijn. Je laat ze in hun waarde.

#3 Je bent geïnteresseerd

Je stelt vragen omdat je het antwoord graag wilt weten. Niet omdat je het uit beleefdheid moet vragen. Je onthoudt feiten, namen en dingen die mensen je vertellen.

#4 Je gunt anderen iets

Als je iets of iemand leuk vindt, dan geef je ze complimentje. Je gunt anderen hun succes en pleziertjes. Je bent niet afgunstig. En waarom ook niet. Het kost niks.

#5 Je ziet de goede kanten van mensen

Iedereen heeft leuke en minder leuke kanten. Aardige mensen proberen de leuke en goede kanten van mensen te ontdekken en proberen de minder leuke kanten te negeren. Je kunt natuurlijk altijd besluiten om niet of zo min mogelijk met iemand om te gaan als hij of zij je niet ligt.

#6 Je bent betrouwbaar

Als mensen je iets in vertrouwen vertellen, dan kunnen ze erop aan dat je het niet doorvertelt.

#7 Je probeert niet de aandacht naar je toe te trekken

Aandacht trekkers zijn over het algemeen niet zo populair. Het is ook echt niet nodig om druk en extravert te zijn om aardig gevonden te worden. Je hoeft ook niet druk, duur of interessant te doen om aardig gevonden te worden. Integendeel. Mensen vinden je niet aardiger omdat je iedereen wilt laten weten dat je veel mensen kent, veel geld hebt, veel weet of heel belangrijk bent. Met gewoon vriendelijk zijn kom je verder.

#8 Je haalt geen anderen naar beneden

Mensen die anderen naar beneden halen, vervelende grapjes maken over anderen of ze op een andere manier in een negatief daglicht stellen, doen dat vaak met het doel er zelf beter uit te springen. Ze denken dat ze zelf leuker, aardiger of interessanter gevonden worden. Maar niets is minder waar.

#9 Je maakt een sterke eerste indruk

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen na de eerste zeven seconden al bepalen of ze iemand aardig vinden of niet. Tijdens de rest van het gesprek proberen ze erachter te komen of die mening juist was. Daar kan je gebruik van maken. Zorg voor een goede eerste indruk door een stevige handdruk, een vriendelijke lach en een open houding als je iemand voor het eerst ontmoet.

#10  Je gebruikt de juiste lichaamstaal

Je lichaamstaal is belangrijker dan je denkt. Onbewust pikken mensen signalen op uit je houding, gezichtsuitdrukking en gedrag. Zo maakt iemand die met zijn armen over elkaar staat bijvoorbeeld een minder open, in zichzelf gekeerde indruk. Weten wanneer je lacht en niet lacht en op de juiste momenten oogcontact maken, zijn ook belangrijke positieve eigenschappen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *