Van eerste afspraak tot vaste relatie

Een afspraak maken, dat is voor sommigen al moeilijk genoeg. Als je gaat wachten tot je de perfecte persoon tegenkomt met het uiterlijk van je favoriete filmheld, het karakter van moeder Theresa, de bankrekening van een Arabische sjeik, dan wordt de kans klein.

Contact maken

Kom je wel iemand tegen die je beter zou willen leren kennen, hoe doe je dat dan, hoe maak je contact zonder jezelf op te dringen.

Moed

Iets van moed is daar wel voor nodig. Natuurlijk loop je de kans dat je wordt afgewezen. De kunst is om dat niet persoonlijk op te vatten. Het kan niet het juiste moment zijn voor iemand, maar je kunt ook gewoon niet iemands type zijn. Niets aan te doen. Maar wat je niet moet doen is je daar al op voorhand zorgen over maken. Zie het liever als een uitdaging. Wat heb je te verliezen?

Krik je zelfvertrouwen zoveel mogelijk op. Zorg dat je er op je best uitziet, hierdoor zul je je ook zelfverzekerder voelen. Als je jezelf de moeite waard vindt, zullen anderen dat ook eerder vinden.

Flirten

Een beetje flirten kan geen kwaad, om de aandacht te trekken. Verder kun je vooraf wat zinnen/onderwerpen bedenken waarmee je een gesprek kunt beginnen en op gang kunt houden. Belangrijker dan wat je zegt, is de manier waarop je het zegt. Kijk iemand aan en praat duidelijk. Probeer afgezaagde dingen als: kom je hier vaak, wat is je sterrenbeeld, heb ik je niet eerder ontmoet, enz. te vermijden.

Probeer ook geen vragen te stellen die snel beantwoord kunnen worden en verder geen opening bieden voor een verder gespreek. B.v. Mag ik een vuurtje, weet je hoe laat het is.

Bekend onderwerp

Kies iets dat bij je past. Begin niet over politiek of sport, als je er verder niets van af weet. Maak geen uitdagende, brutale opmerkingen als je verder altijd nogal verlegen bent. Hou het algemeen b.v.: wat drink jij, dat ziet er lekker uit.

Nou als het lukt een leuk gesprek te hebben, en de kennismaking loopt uit op een afspraak, dan komt het volgende probleem:

Hoe maak je het tot een succes?

Eerste afspraakjes zijn vaak een moeizame ervaring en een verplicht nummer, iets waar je doorheen moet. Allebei laat je je van je beste kant zien, zenuwen kunnen opspelen waardoor je niet jezelf bent. Je wilt aan alle verwachtingen voldoen en hoopt dat je “afspraak” dat ook doet.


Geen echt afspraakje

Probeer je afspraakje niet echt een afspraakje te laten zijn, maar zie het als tijd die je met een kennis doorbrengt. Spreek b.v. niet af op vrijdag- of zaterdagavond maar door de week, spreek niet bij iemand thuis af maar ergens in de stad, enz. Spreek niet op een avond af maar op een middag. Ga iets doen of bekijken dat je allebei leuk vindt. En als jij of allebei na deze activiteit besluiten dat je er verder niks in ziet, dan is er ook niets aan de hand.

Vraag niet na afloop van het eerste afspraakje wanneer je hem weer ziet. Verwacht niks en neem gewoon afscheid.

Op naar afspraak twee

Heb je de eerste afspraak overleefd en ben je nog steeds geïnteresseerd? Dan hoop je natuurlijk op een vervolg en snel. Op naar de tweede date.

Niks is natuurlijk zo frustrerend als iemand die niet belt, na een avond waarvan jij dacht dat jullie het allebei prima naar je zin hadden.

De vraag is bellen of niet

Niet dus. Te snel bellen na een eerste afspraak kan bij mannen een claustrofobische reactie veroorzaken, of hij voelt zich als zwaan kleef aan. Bovendien, het werkt beter als je hem in onzekerheid laat over je gevoelens. Maar… kan je je echt niet kan beheersen en geen minuut langer wilt wachten, stuur dan een mailtje maar bel niet.

Ga ook niet bij de telefoon zitten wachten, omdat je bang bent dat je zijn telefoontje mist. Ga door met wat je altijd doet. Als iemand echt geïnteresseerd is zal hij vroeg of laat contact opnemen. Zo niet, vergeet hem snel.

Lees ook: Waarom belt hij niet?

Relatie of niet?

Krijgen de afspraken een vervolg, dan zullen jullie beiden op een moment vinden dat je een relatie hebt. Je hoeft dan niet meer onzeker te zijn of je hem wel of niet meer zal zien. Maar de onzekerheid gaat nu een andere richting uit. Is de relatie blijvend. Ben jij of is hij nog steeds geïnteresseerd. Is dit nu echte liefde, kan deze relatie echt serieus worden.

Probeer leuke, romantische dingen te blijven doen, ook als het allemaal niet meer echt spannend en nieuw is.

Blijf eerlijk over je gevoelens, praat erover. Kijk of je kunt leven met zijn minder leuke eigenschappen en hij met de jouwe. Je zult uit moeten vinden of jij je in zijn leven, thuisvoelt en omgekeerd.

En of het dan echt serieus wordt? Wie zal het zeggen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.