mannen denken altijd dat je met ze flirt

Waarom mannen altijd denken dat je met ze flirt

Veel vrouwen herkennen het. Je doet aardig, glimlacht vriendelijk of toont gewoon wat interesse tijdens een gesprek.

En vervolgens wordt dat door mannen doodleuk opgevat als flirten of romantische interesse. En inderdaad hoor, uit onderzoek blijkt dat vooral hetero mannen zich een stuk sneller inbeelden dat vrouwen geïnteresseerd in ze zijn, terwijl ze dat helemaal niet zijn.

Het onderzoek werd in 2003 gedaan door de Universiteit van Californië en vorig jaar opnieuw uitgevoerd door de Unversiteit van Noorwegen. Hieruit bleek dat 88% van de vrouwelijke deelnemers die aan het onderzoek deelnamen, ervaring had met vriendelijk gedrag dat als flirten werd beschouwd. Ook gedrag van mannen wordt door vrouwen wel eens als romantische interesse opgevat. Maar veel minder vaak. 70,6% Van de mannen herkende dit.

Maar waarom is dat?

Over het ‘waarom’ mannen deze niet bestaande signalen opvangen, bestaan twee theorieën: Is het natuurlijk of aangeleerd gedrag?

Natuurlijk of aangeleerd?

De eerste theorie is dat mannen biologisch zo geprogrammeerd zijn dat ze ieder klein signaaltje van interesse overdrijven zodat ze geen enkele kans om hun zaad voort te planten mislopen. Vrouwen zijn juist minder geprogrammeerd om deze signalen op te vangen om te voorkomen dat ze door de eerste de beste ‘ongeschikte’ man zwanger worden gemaakt.

Volgens de tweede theorie heeft het meer te maken met de sociale normen die bepalen hoe vrouwen en mannen met elkaar omgaan. In een omgeving waar mannen en vrouwen gelijk en vrij met elkaar omgaan zal het verschil in verkeerd opgevatte signalen bij mannen en vrouwen minder groot zijn als in een omgeving waar sociale ongelijkheid tussen mannen en vrouwen groter is. In het laatste geval zullen vrouwen vaker last hebben dat hun signalen verkeerd geïnterpreteerd worden.

Conclusie

Noorwegen wordt als seksueel liberaal gezien, veel meer als de Verenigde staten. Omdat hetzelfde onderzoek in beide landen een zelfde uitslag liet zien, kan men aannemen dat het niet met sociale ongelijkheid (aangeleerd) te maken heeft maar met verschil in biologische aanleg tussen mannen en vrouwen. Mannen hebben de aanleg om aandacht van vrouwen verkeerd uit te leggen in hun eigen voordeel.

Misschien iets om in je achterhoofd te houden als je een volgende keer weer eens gewoon vriendelijk bent tegen een man….

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.