Volgende

Over de midlife crisis is verrassend weinig geschreven. Zoek ernaar en je vindt misschien een handjevol serieuze boeken en een paar grappig bedoelde. Dat maakt dit boek van Josine van Dongen al vrij bijzonder.

Na het lezen van de eerste pagina’s weet je meteen, dit is iemand die uit ervaring schrijft. Een blik op de achterkant bevestigt dat. Josine werd op een goede dag door haar man verlaten. Ze vermoedde dat haar man in een midlife crisis zat. Reden voor haar om er meer over te weten te komen en antwoorden te vinden op haar vragen.

Persoonlijk en informatief

Wat dit boek heel prettig maakt om te lezen is de combinatie van haar persoonlijke verhaal vertelt met humor, gemengd met informatie die zij in boeken of wetenschappelijk onderzoek vond. Zij is van mening dat de midlife crisis bij mannen veroorzaakt wordt door een al langer sluimerende verborgen depressie. Winston Churchill noemde de depressies in zijn leven the Black Dog. Vandaar de foto op de omslag van het boek.

Soulmate

Een midlife crisis kan in verschillende vormen voorkomen, licht en ernstig. In het boek bespreekt ze vooral de ernstige vorm. Daarbij krijgt de partner vaak voor een belangrijk deel de schuld van de onvrede die de man voelt. Er is dan ook meestal sprake van een andere vrouw, de soulmate of een zoektocht daarnaar. Veel mannen denken blijkbaar dat als ze de juiste vrouw vinden, hun eigen problemen ook zijn opgelost. Ondertussen veroorzaakt dat veel leed bij de vrouw en het gezin.

Behalve over de soulmate, krijg je veel tips en inzichten door dit boek. Geen oplossingen, maar wel hoe je met bepaalde situatie om kan gaan.

Mannen in midlifecrisis

Mannen in midlife crisis is een prettig en goed leesbaar boek waarin precies uitgelegd wordt wat er aan de hand is met veel mannen van middelbare leeftijd. Geschikt voor iedereen die meer wil weten over de midlife crisis of een partner heeft waarbij ze een midlife crisis vermoedt.

Josine van Dongen is juriste en ervaringsdeskundige op het gebied van de midlife crisis. Ze heeft ook een website over dit onderwerp: get-real.info.

Het boek kan je bestellen bij boekenbestellen.nl.

 

 

 

 

Volgende