Mannen in midlifecrisis

Over de midlife crisis is verrassend weinig geschreven. Zoek ernaar en je vindt misschien een handjevol serieuze boeken en een paar grappig bedoelde. Dat maakt dit boek van Josine van Dongen al vrij bijzonder.

Na het lezen van de eerste pagina’s weet je meteen, dit is iemand die uit ervaring schrijft. Een blik op de achterkant bevestigt dat. Josine werd op een goede dag door haar man verlaten. Ze vermoedde dat haar man in een midlife crisis zat. Reden voor haar om er meer over te weten te komen en antwoorden te vinden op haar vragen.

Persoonlijk en informatief

Wat dit boek heel prettig maakt om te lezen is de combinatie van haar persoonlijke verhaal vertelt met humor, gemengd met informatie die zij in boeken of wetenschappelijk onderzoek vond. Zij is van mening dat de midlife crisis bij mannen veroorzaakt wordt door een al langer sluimerende verborgen depressie. Winston Churchill noemde de depressies in zijn leven the Black Dog. Vandaar de foto op de omslag van het boek.

Soulmate

Een midlife crisis kan in verschillende vormen voorkomen, licht en ernstig. In het boek bespreekt ze vooral de ernstige vorm. Daarbij krijgt de partner vaak voor een belangrijk deel de schuld van de onvrede die de man voelt. Er is dan ook meestal sprake van een andere vrouw, de soulmate of een zoektocht daarnaar. Veel mannen denken blijkbaar dat als ze de juiste vrouw vinden, hun eigen problemen ook zijn opgelost. Ondertussen veroorzaakt dat veel leed bij de vrouw en het gezin.

Behalve over de soulmate, krijg je veel tips en inzichten door dit boek. Geen oplossingen, maar wel hoe je met bepaalde situatie om kan gaan.

Mannen in midlifecrisis

Mannen in midlife crisis is een prettig en goed leesbaar boek waarin precies uitgelegd wordt wat er aan de hand is met veel mannen van middelbare leeftijd. Geschikt voor iedereen die meer wil weten over de midlife crisis of een partner heeft waarbij ze een midlife crisis vermoedt.

Josine van Dongen is juriste en ervaringsdeskundige op het gebied van de midlife crisis. Ze heeft ook een website over dit onderwerp: get-real.info.

Het boek kan je bestellen bij boekenbestellen.nl.

 

 

 

 

  1. Ik kan het boek ‘Mannen in midlufecrisis’ iedereen aanraden. Aan partners en familie van personen in midlufecrisis, voor herkenning, bevestiging en begrip. Aan hulpverleners voor een beter inzicht in deze onderschatte ziekte. Aan leken voor wie een midlifecrisis niet veel meer is dan het cliché van een man van middelbare leeftijd die een sportauto koopt en er een jonge(re) vriendin op na houdt. Aan mediators en familierecht advocaten, die in veel gevallen met een persoon in midlifecrisis te maken zullen hebben, maar dit door onbekendheid met het fenomeen niet als zodanig herkennen. En dat terwijl er door deze personen heel veel emotionele en financiële schade wordt aangericht. Aan de media om ervoor te zorgen dat er meer bekendheid komt voor deze sluipmoordenaar die op weg is om scheidingsoorzaak nummer 1 te worden. En niet in de laatste plaats voor de personen in midlifecrisis zelf, in de hoop dat ze zichzelf hierin herkennen en met hun problematiek aan de slag gaan in plaats van hun partner de schuld te geven en te blijven vluchten ervoor.

    Een makkelijk leesbaar boek, met mooie beeldspraak en een persoonlijke touch. Open en eerlijk, maar ook kritisch en beschouwend.

  2. Is inderdaad weinig over geschreven, dank je wel voor het onder de aandacht brengen van dit boek, ga hem bestellen, ben benieuwd !

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.