Verliefd worden werkt voor mannen anders dan voor vrouwen. Zo lijkt voor mannen een eerste indruk en ontmoeting heel belangrijk.

Verliefd worden werkt anders bij mannen Mannen worden sneller verliefd dan vrouwen blijkt uit onderzoek en liefde op het eerste gezicht komt ook vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Een eerste ontmoeting lijkt daarom bij mannen heel belangrijk te zijn, zo niet doorslaggevend.

Eén ontmoeting is genoeg

Mannen vallen niet geleidelijk voor iemand. Ze worden ook niet op een later moment alsnog verliefd op iemand in wie ze bij een eerste indruk helemaal niet geïnteresseerd zijn. Nadat ze een vrouw ontmoet hebben weten ze al heel snel, zo niet meteen of ze geïnteresseerd zijn of niet. Belangrijk daarbij is lichamelijke aantrekkingskracht, persoonlijkheid en uitstraling. Dat wil niet zeggen dat hij meteen verliefd is of dat hij later niet nog kan afknappen op iemand. Maar als hij zich niet meteen aangetrokken voelt tot een vrouw, dan zal het nooit iets worden. Is hij wel geïnteresseerd dan zal het binnen korte tijd duidelijk zijn of hij verliefd wordt of niet. Een paar ontmoetingen zijn daarvoor voldoende.

Mannen worden anders verliefd dan vrouwen

mannen verliefdOok vrouwen weten bij een eerste ontmoeting al heel snel of het klikt met een man of niet. Maar of ze ook verliefd worden, hangt ook nog af van andere factoren die een rol spelen: intelligentie, zijn omgang met anderen, zijn kracht en hoe betrouwbaar en stabiel zijn karakter is. Het speelt allemaal mee in het totaalplaatje. De meeste van die factoren zie je niet op het eerste gezicht, daar moet je iemand wat langer voor kennen en je moet zien hoe hij zich gedraagt in gezelschap van jou maar ook van anderen. Daarom kunnen vrouwen er langer over doen om een man echt te gaan waarderen en in een later stadium alsnog verliefd worden.

Wel of niet serieus?

Vrouwen vragen zich vaak af wat een man nu wel of niet serieus geïnteresseerd is in een relatie.Vaak zijn er verschillende kenmerken waaraan je kunt merken of een man verliefd of geïnteresseerd is. Maar een man die geen beslissing lijkt te kunnen of willen nemen, geeft daardoor het antwoord zelf al: hij is niet genoeg geïnteresseerd. Dat wil niet zeggen dat hij niet tijdelijk met je om wil gaan. Al dan niet met seks.

Doe er je voordeel mee

Als blijkt dat er na een paar afspraakjes geen schot zit in de relatie of dat alle initiatieven van jou af moeten komen en hij doet verder weinig moeite? Vraag dan nog één keer op de man af hoe het er voor staat. Krijg je geen of geen duidelijk antwoord, zegt hij dat hij er nog niet aan toe is, te druk is of nog niet over zijn ex heen is. Dan weet je wel hoe laat het is en wat je moet doen…..Kappen en op zoek gaan naar een nieuwe man die wel 100% voor je gaat.