Vorige

Wil hij je nou wel of niet?

Het is een vraag die veel vrouwen kan bezighouden als ze iemand ontmoet hebben die ze wel zien zitten: Wil hij me nou wel of wil hij me niet? Is hij serieus? Wil hij een relatie? Reden voor G. Behrendt, editor van Sex in the City, om hier een boek aan te wijden.

 

Sex in the city

Behrendt kreeg het idee naar aanleiding van een uitzending waarin Miranda zich met haar vriendinnen afvraagt of de man waarmee ze een date had haar nu wel of niet ziet zitten. Hij nam afscheid met twee zoenen op de wang en kwam niet binnen omdat hij de volgende ochtend vroeg op moest.

 

Smoesjes

Vrouwen blijken er namelijk heel goed in te zijn excuses voor hem te bedenken als hij ze niet de aandacht schenkt die ze zouden willen, of onduidelijke signalen afgeeft. De smoesjes die vrouwen dan voor mannen bedenken zijn eindeloos: Hij is nog niet toe aan een relatie, hij is bang om zich te binden, hij wil onze vriendschap niet op het spel zetten, enz.

 

Wie houdt wie voor de gek?

Mannen zijn blijkbaar bang om zich duidelijk uit te spreken maar laten wel uit hun daden blijken hoe de zaken ervoor staan.

Volgens Behrendt, is het antwoord duidelijk. Als je twijfelt over de man zijn betrokkenheid bij jou of jullie relatie, dan weet je het antwoord eigenlijk zelf wel. Als de man je wil dan zal hij doen wat nodig is om je te krijgen. Zo niet dan wil hij je niet graag genoeg.

 

Hoezo sexuele revolutie?

Volgens Behrendt houden mannen nog steeds van jagen. Ze vinden het super spannend als ze niet weten of het ze zal lukken of niet. Ze vinden het dan ook niet prettig als een vrouw teveel initiatief neemt, constant belt of ze achterna loopt. Kort gezegd: wacht tot hij actie onderneemt.

 

Intuïtie

Natuurlijk mag je als vrouw dromen van de ware liefde, een man die je gevoelens beantwoordt en je op handen draagt. Maar je moet het niet zo graag willen dat je de waarheid niet meer onder ogen wil zien.

Vrouwen vergeten in zo’n situatie om hun intuïtie te gebruiken. Als ze dat wel deden, zouden ze wel aanvoelen of hij genoeg voor ze voelt of niet. En vervolgens tonen ze ook nog te weinig eigenwaarde. Je verdient toch zeker beter, als hij je niet die aandacht geeft die je verdient, dan zou je wel gek zijn om nog langer aandacht aan hem te besteden.

 

Signalen

Ziet hij je echt helemaal zitten? Als hij meerdere van onderstaande gewoonten heeft dan kun je eraan twijfelen.

  1. Hij toont geen interesse in je familie en vrienden – Als hij echt een toekomst voor jullie samen ziet zou hij toch het belang van de mensen om jou heen moeten inzien.
  2. Hij wil het niet hebben over de toekomst – En dan bedoelen we niet dat hij meteen een datum voor jullie huwelijk moet kiezen, maar meer als hij ieder idee van een mogelijke toekomst voor jullie samen wegwimpelt.
  3. Hij doet niets bijzonders bij speciale dagen
    Als dagen als b.v. je verjaardag ongemerkt aan hem voorbij gaan kun je je afvragen of jouw plezier en geluk voor hem wel zo belangrijk is.
  4. Er gaat weinig van hem uit – Als jij afspraakjes organiseert dan gaat hij wel mee, maar als jij niets doet gebeurt er ook niks.
  5. Hij stelt je voor als…. – Als jullie bekenden tegenkomen stelt hij jou dan voor als zijn vriendin, een vriendin of als gewoon iemand?
  6. Hij houdt zijn mobieltje en emails angstvallig voor zichzelf – Als je niets te verbergen hebt, hoef je ook niets te verbergen.
  7. Hij zegt vaak afspraken af – Blijkbaar zijn er veel dingen belangrijker en leuker dan afspraakjes met jou.

 

 

Het boek is ook verfilmd

 

Vorige