iemand verliefd maken

Hoe maak je iemand verliefd?

Hoe kan je iemand verliefd op je laten worden?

Gevoelens van verliefdheid. De wetenschap krijgt steeds meer inzicht in wat liefde eigenlijk is. Hoe het begint, hoe het kan voortduren en hoe het beëindigd. Het gevoel van verliefdheid wordt veroorzaakt door een chemisch stofje in de hersenen, phenylethylamine (PEA).

Verliefdheid uitlokken

Zou het niet handig zijn om te weten hoe je iemand kan aanzetten tot het aanmaken van dit stofje? Als je dat wist kon je theoretisch iedereen verliefd op je laten worden. In Amerika is een boek verschenen van Leil Lowndes, met als titel: Hoe je iedereen verliefd op je kan laten worden. Hierin legt de schrijfster uit dat verliefdheid een mengsel is van chemie, biologie en psychologie. Als je genoeg kennis hiervan hebt, zou je iedereen voor je kunnen winnen.

Knikkende knieën en vlinders

Volgens wetenschappers kunnen alleen die mensen verliefd worden in wiens hersenen PEA wordt aangemaakt. Het stofje laat je hart sneller kloppen, je handen zweten, je knieën knikken en zwermen vlinders in je buik vliegen. Een andere eigenschap van het stofje is dat het iemand gevoelens van opwinding geeft en aan kan zetten tot wild en roekeloos gedrag.

Niet te koop

Helaas is het stofje PEA niet in pil- of andere vorm te koop. Toch zijn er wel manieren om de productie van het stofje bij anderen op te wekken, waardoor ze zich helemaal verliefd gaan voelen. En onthou: hoe hoger iemands niveau van PEA is, hoe waarschijnlijker het is dat hij/zij verliefd wordt.

Bang maken

Angst en schrik zorgen ook voor de productie van een grote hoeveelheid PEA ineens, genoeg om iemand helemaal voor je te laten smelten. Dus maak je slachtoffer eens flink bang, of nodig hem/haar uit voor een horror film of een uitstapje bungee jumpen.

Strak in de ogen kijken

Bij een gemiddeld contact kijken mensen elkaar maar 30-60% in de ogen. Dit is niet genoeg om liefdes gevoelens aan te wakkeren. Dwingend oogcontact, iemand diep in de ogen kijken, veroorzaakt een sterk emotioneel gevoel. Dit gevoel kan aanzetten tot productie van PEA. De hersenen onthouden bovendien, dat de laatste keer dat iemand hem/haar zo lang aankeek, was toen ze verliefd waren. Je hersenen geven je een seintje: dat kan maar één ding betekenen. Je bent verliefd! Probeer dus vaker oogcontact te maken en probeer de blik wat langer vast te houden. Het gaat hier eerder om seconden dan minuten. Overdrijf het niet, je wil niet het gevoel opwekken dat je sociaal gestoord bent.

Meer ogen

Als je iemand aantrekkelijk vindt, vergroten je pupillen. Wetenschappers hebben aangetoond dat foto’s waarbij de pupillen groter gemaakt waren, aantrekkelijker gevonden werden. Het vergroten van je pupillen gebeurt onbewust. Maar als het licht gedimd wordt, vergroten je pupillen ook. Niet voor niks is in een romantische omgeving het licht altijd gedimd. Dus, maak er gebruik van, kijk goed naar de persoon die je aantrekkelijk vindt en dim het licht als je de gelegenheid hebt.


Lichaamstaal

Nog voordat je je eerste gesprek begint kan je lichaam al een heleboel vertellen door je lichaamstaal. Wees je dus zeer bewust van wat voor boodschap jij uitzendt. Lachen, vriendelijk knikken, je haar naar achter strijken, je handen open, dus niet met gebalde vuisten of in elkaar gevouwen, vertelt iemand dat je open staat voor verder contact, of voor een gesprek.  Sla niet je armen en/of benen over elkaar. Laat je haar niet als een gordijn voor je gezicht hangen, en friemel er niet mee. Dit straalt een gevoel uit van niet op je gemak voelen, gebrek aan zelfvertrouwen.

Het klinkt allemaal simpel. Maar iemand alleen aantrekkelijk vinden is niet genoeg. Je moet het de ander laten weten. Je lichaam moet uitstralen dat je open staat voor verder contact.

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”1001004001114279,9200000008105711″ name=”ll” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Loading comments...