iemand verliefd maken

Hoe maak je iemand verliefd?

Hoe kan je iemand verliefd op je laten worden?

Gevoelens van verliefdheid. De wetenschap krijgt steeds meer inzicht in wat liefde eigenlijk is. Hoe het begint, hoe het kan voortduren en hoe het beëindigd. Het gevoel van verliefdheid wordt veroorzaakt door een chemisch stofje in de hersenen, phenylethylamine (PEA).

Verliefdheid uitlokken

Zou het niet handig zijn om te weten hoe je iemand kan aanzetten tot het aanmaken van dit stofje? Als je dat wist kon je theoretisch iedereen verliefd op je laten worden. In Amerika is een boek verschenen van Leil Lowndes, met als titel: Hoe je iedereen verliefd op je kan laten worden. Hierin legt de schrijfster uit dat verliefdheid een mengsel is van chemie, biologie en psychologie. Als je genoeg kennis hiervan hebt, zou je iedereen voor je kunnen winnen.

Knikkende knieën en vlinders in de buik

Volgens wetenschappers kunnen alleen die mensen verliefd worden in wiens hersenen PEA wordt aangemaakt. Het stofje laat je hart sneller kloppen, je handen zweten, je knieën knikken en zwermen vlinders in je buik vliegen. Een andere eigenschap van het stofje is dat het iemand gevoelens van opwinding geeft en aan kan zetten tot wild en roekeloos gedrag.

Verliefdheidstofje is niet te koop

Helaas is het stofje PEA niet in pil- of andere vorm te koop. Toch zijn er wel manieren om de productie van het stofje bij anderen op te wekken, waardoor ze zich helemaal verliefd gaan voelen. En onthou: hoe hoger iemands niveau van PEA is, hoe waarschijnlijker het is dat hij/zij verliefd wordt.

Bang maken

Angst en schrik zorgen ook voor de productie van een grote hoeveelheid PEA ineens, genoeg om iemand helemaal voor je te laten smelten. Dus maak je slachtoffer eens flink bang, of nodig hem/haar uit voor een horror film of een uitstapje bungee jumpen.

Strak in de ogen kijken

Bij een gemiddeld contact kijken mensen elkaar maar 30-60% in de ogen. Dit is niet genoeg om liefdes gevoelens aan te wakkeren. Dwingend oogcontact, iemand diep in de ogen kijken, veroorzaakt een sterk emotioneel gevoel. Dit gevoel kan aanzetten tot productie van PEA. De hersenen onthouden bovendien, dat de laatste keer dat iemand hem/haar zo lang aankeek, was toen ze verliefd waren. Je hersenen geven je een seintje: dat kan maar één ding betekenen. Je bent verliefd! Probeer dus vaker oogcontact te maken en probeer de blik wat langer vast te houden. Het gaat hier eerder om seconden dan minuten. Overdrijf het niet, je wil niet het gevoel opwekken dat je sociaal gestoord bent.

Meer ogen, vergrote pupillen

Als je iemand aantrekkelijk vindt, vergroten je pupillen. Wetenschappers hebben aangetoond dat foto’s waarbij de pupillen groter gemaakt waren, aantrekkelijker gevonden werden. Het vergroten van je pupillen gebeurt onbewust. Maar als het licht gedimd wordt, vergroten je pupillen ook. Niet voor niks is in een romantische omgeving het licht altijd gedimd. Dus, maak er gebruik van, kijk goed naar de persoon die je aantrekkelijk vindt en dim het licht als je de gelegenheid hebt.

Gebruik lichaamstaal

Nog voordat je je eerste gesprek begint kan je lichaam al een heleboel vertellen door je lichaamstaal. Wees je dus zeer bewust van wat voor boodschap jij uitzendt. Lachen, vriendelijk knikken, je haar naar achter strijken, je handen open, dus niet met gebalde vuisten of in elkaar gevouwen, vertelt iemand dat je open staat voor verder contact, of voor een gesprek.  Sla niet je armen en/of benen over elkaar. Laat je haar niet als een gordijn voor je gezicht hangen, en friemel er niet mee. Dit straalt een gevoel uit van niet op je gemak voelen, gebrek aan zelfvertrouwen.

Het klinkt allemaal simpel. Maar iemand alleen aantrekkelijk vinden is niet genoeg. Je moet het de ander laten weten. Je lichaam moet uitstralen dat je open staat voor verder contact.

 1. khou van iemand maar ik weet niet of hij van mij houdt ale buh di kijkt wel soms naar mij en we gaan wel soms samen naar school

  1. Ik ben smooorr?Verliefdd?hij wil bij me in het groepje en hij vindt me het normale meisje van de klas en er lachen en praten met elkaar ❤ helpp?

 2. hallo ik ben hellemaal weg van een jongen en ik slaap afetoe bij hem en ja hij zeg niet verliefd op me worden maar ik ben helle maal weg van hem hoe weet ik of hij mij ook leuk vind helpppp

  1. Hallo
   Ik denk dat je het gewoon tegen hem moet zegge of aan een vriendin vragen of ze aan die jongen wilt vragen wat hij van je vind
   Xoxo michelle

 3. Haha, alsof een chemisch stofje liefde zou veroorzaken. Dit is typisch een geval van “reductionisme”! Nee, het bewustzijn in jou zet aan tot het aanmaken van dat stofje, en niet andersom. He stofje zelf kan niets, is een “middel tot”. De “wetenschap” – over welke wetenschap hebben we het? – kan de ervaring van verliefdheid niet verklaren, hoe graag ze dat ook zou willen, of het moet een pseudo verklaring zijn.

 4. ik ben verliefd op een jongen hij is ook op mij verliefd maar hij laat dat niet merken hij geeft mij altijd kusjes hopelijk blijft dat zo

 5. hoi
  ik ben stapel verlieft . ik geloofde nooit in liefde op eerste gezicht tot ik haar zag. het ging als volg : ik was met vrienden op stap in amsterdam einde van de avond nam ik afscheid van me vrienden om naar huis te gaan, toen liep ik naar me auto toe miijn auto was geparkeerd naast de taxi stand plaatsen toen ik aan kwam bij mijn auto wilde ik nog ff me sigaret op roken zo dat ik niet in de auto hoefte te roken en toen gebeurde het en ik zag haar ze was in gesprek met de taxi chauffeur over de prijs wat ze waarschijnlijk niet kon betalen om dat het te hoog was, na paar minuten onder handelen liep ze weg bij de chauffeur, toen dacht ik dit is mijn kans en liep naar haar toe en vroeg of ze een lift nodig had hierop antwoordte zei met een dikke nee 🙂 ik dacht gelijk aan de illegale taxi’s in amsterdam ( ieder amsterdammer kent wel een snodder ) dus zei ik dat ik een snodder was en dat ik haar voor een redelijk prijs naar huis kon brengen. uiteendelijk hebben we met haar een prijs afgesproken ( 20 euro ) naar zaandam 🙂 onderweg begonnen we te kletsen over hoe haar avond was en waarom ze niet met de andere taxi naar huis ging enz. einde van de rit vroeg ik haar of ze mijn nummer wilde voor de volgende keer als ze weer uitging in A’dam en gaf haar me nummer en vroeg ook of ik haar nummer mogt zo dat ik wist wie mij belde ( goei truc :)) ) volgende dag stuurde ik haar een sms of ik haar mogt bellen krijg een bericht dat het geen probleem was hierop meteen gebeld natuurlijk toen heb ik haar de hele verhaal verteld dus dat ik geen snodder was maar dat ik het alleen gedaan had om met haar kennis te maken enz. ze luisterde rustig naar mijn hele verhaal ze was eerst verrast en vervolgens ging ze nog even lachen uiteendelijk heeft ze besloten om met mij af te spreken maar nu heb ik zo veel twijfels in mijn hoofd van en als ze mij niet leuk vind enz. dus mensen help wat zou ik moeten doen om goed over te komen bij haar voor een second date of een relatie.

  1. hey,
   Wat je mss voor haar kan doen is een bloemetje of iets kopen voor haar kleed je deftig aan nodig haar thuis uit en flirt bv met haar op sms zo kan je tenminste iets laten tonen aan haar da ge van haar houd.
   Ik ben nu ook geen expert ma ik ben een meisje en de meeste jongens doen da dus probeer deze tips eens? (p.s als ze in je ogen kijkt hou dan een lange tijd oogcontact.)
   groetjes lolllxxx

 6. hoe kan je nu iemand missen die je eigenlijk niet eens kent??

  dit is wat ik me afvraag….
  via een datingsite reageerde een meisje/vrouw op mijn oproep..
  ze reageerde met een standaard interessebericht. na haar profiel te hebben bezocht besloot ik wel terug te reageren omdat haar profiel me toch wel aansprsak en haar foto’s er bvendien ook zeker niet onprettig uitzagen.
  De volgende dag kreef ik van haar wederom een interesseberichtje waaruit de conclussie getrokken kon worden dat zij geen betaald lidmaatschap had en dus geen mail kon schrijven.
  hierop heb ik haar mijn msn adres gestuurd.
  diezelfde avond hebben we op msn gechat en dat verliep uiterst leuk.
  het paasweekend stond voor de deur en mijn plannen waren gemaakt.. dat werden 3 dagen in een tentje op het paaspopfestival…

  het toeval wilde dat dit ook op haar agenda stond!! we hebben nog wat gechat, telefoonnummers uitgewisseld en op haar verzoek heb ik haar wat foto’s van me gestuurd zodat ze me zou kunnen herkennen en op het festival zouden we elkaar eens ontmoeten…

  de dag later was al de dag dat het festival ’s avonds begon en al vroeg op de avond kwam het eerste sms-je van haar binnen..
  na een reeks berichtjes over en weer, wat op zich al erg leuk was bvertelde ze me precies waar ze stond en zou ik haar gaan zoeken….
  ze vertelde me wat ze aanhad om me het zoeken te vergemakkelijken en haar vinden was geen probleem..

  toen ik haar in het echt zag had ik gelijk een wauw gevoel! damn…. ik vond haar meteen wel heel erg leuk en ik dacht ook zeker dat het contact al wel een klik had,,,
  helaas na 5-10 minuten zei ze tegen me dat ze het erg leuk vond dat ik haar was komen opzoeken maar ze nu weer bij haar vrienden ging staan….
  verder heb ik ookniets meer van haar vernomen..
  damn…. wat ging er toch mis? was ze ineens ergens op afgeknapt?? zo ja.. wat dan??
  Ik heb haar nog wel enkele sms-jes gestuurd en op haar hyves nog een poging gedaan haar iig te laten weten dat ik haar wel erg leuk vond en vind!!!!! ik vind het zo raar dat na dit slechts korte contact ik nu toch met een sterk gevoel zit dat het niet klopt.. dat het anders had gemoeten… waarom blijven mijn gedachte toch bij haar?? normaal gesproken stelt voor mij zulke korte ontmoeting niets voor en bij geen wederzijdse interesse schuif ik dat ook snel opzij… maar nu lijkt dat dus anders te zijn…. wat is dat? probeerd het universum me te vertellen dat dit toch echt diegene kan zijn voor een happy toekomst?
  time will tell….. ik heb daarvoor iig haar kenbaar gemaakt dat ik graag verder contact zou willen….

  de bal ligt nu dus bij haar…. als zij, zoals het er zich naar uit laat zien, besluit niet terug te trappen, dan is dat natuurlijk haar keus en zal ik dat respecteren…
  al heb ik sterk het gevoel dat dit toch iets aparts is.. zo’n kans die slechts zelden op je pad komt….
  raar…. speciaal.. en helaas niet kunnen delen in verdere ontmoetingen….

  JB75

 7. Hoe kan men stimuleren om iemand OPNIEUW te doen verliefd worden op je?

  Ik heb een meisje leren kennen die stapelverliefd op me was. Na de 3de date zijn we beginnen vrijen en meteen bleven we slapen bij elkaar, samen eten, enz. Ze heeft me verteld dat ze van me houdt, vaak per sms geschreven dat ze me mist en dat ze me niet wil verliezen… Ze weet dat ik ook van haar hou maar na ongeveer 2 maand heb ik gemerkt dat ze wat terughoudend geworden was. In een gesprek heeft ze me verteld dat ze gedurende 3 weken verliefd op me was maar nu niet meer en dat ze er haar niet lekker bij voelt dat die verliefdheid reeds verdwenen is. Nu wil ze regelmatig met me afspreken maar niet meer als koppel en afwachten of ze opnieuw verliefd wordt. Dit is volgens mij een slecht plan want op deze manier zullen we denk ik gewoon vrienden worden wat ik eigenlijk niet wil want ik vind haar echt leuk. Zij voelt haar heel goed bij mij en heeft me al gezegd dat ze een toekomst ziet met mij. Sedert we geen “koppel” meer zijn en elkaar zien geeft ze me soms wel nog haar hand en geven we elkaar wat zoentjes op de mond, ze legt haar hoofd op mijn schouder,… Ik vind dit eigenlijk allemaal wel raar want het voelt aan als een soort inbetween.

  Kortom, ik wil dat ze terug verliefd op me wordt en dat het lang zo blijft want ik wordt gek door al dat onzeker gevoel bij haar. In mijn hoofd is alles telkens duidelijk maar zij is heel onzeker over zichzelf (ze zegt zelf dat ze vaak niet weet wat ze moet doen, wat mensen zullen denken over haar,…) en dus ook over ons. Ik wordt daar gek van want ben iemand die weet wat ik wil en vertrouwen heb in mezelf (wat mensen van me denken heeft me altijd weinig kunnen schelen).

  Wat is jullie mening over deze situatie? Wat te doen? help 🙂

 8. Zeg het hem gewoon,
  ik heb het ook moeilijk want ik heb het al 4 keer met het zelfde meisje aangehad en ik ben er nog altijd op verliefd.
  ik ga het haar ook gewoon vragen en als je een ja krijgt heb je geluk en nee is iets mijnder he 🙂

  toytoy emila!!

  1. wacht op de goeie moment en laat het niet door je vriend(in)en doen want anders denkt hij/zij dat het nep is en doe het ook niet via app

 9. Ik ben een jongen die zelf ook onzeker is. Ben namelijk in eerdere relaties vaak aan het lijntje gehouden en later ook erachter gekomen dat sommige met mijn gevoelens speelden. Nu ken ik een heel leuk meisje waar ik verliefd op ben geworden en heb der laatst gevraagd als ze mij aan het lijntje hield en als ze met me speelde. Hier is zij heel kwaad, teleurgesteld en verdrietig om geworden. En ze zou me verwijderen van msn en ik mog haar niet meer sms’en en zei dat het niks ging worden want ze wou me niet meer als vriend. Maar de dag erna gingen we gewoon weer msn’en en sms’en en de dag daarna ging ze weer flirten met mij. Nu vraag ik me af hoe kan ik haar terugkrijgen na aanleiding van dit stomme gedrag van mij. Ik merkte namelijk tussen mij en haar dat er definitief een klik tussen ons is want we hadden ook al paar afgesproken en haar gevoel nam ook toe naar mij toe (maar dat was voordat ik die vragen stelde). groetjes

 10. ik ben een jongen:P maar ik ben nog nooit zo verliefd op een meisje geweest en ik wil dat ze het zelfde gevoel ook voor mij heeft maar ik wist niet wat ik moest doen ik heb de tips boven geporbeert en ik denk dat ze van 20% naar 50% gegroeit is maar alsnog weet ik het niet zeker dus alstublieft meer tips

 11. er loopt een dude op school rond en is echt cute !!! helaas werd ik door een vriendin best wel vernederd dat ging per ongeluk 🙂 maar een andere vriendin kent hem !!! en ik weet niet wat ik moet doen!!!!!!

  1. euhm zeg aan je vriendin om samen naar hem te gaan en dan kan je vriendin je aan hem voorstellen, jullie worden vrienden, je krijgt zijn nummer, probeer oogcontact te houden en lach daarna, kleed je mooi aan, probeer hem te tonen da ge van hem houd en voila hij zal je wel iets terug tonen.
   Zo is da ook gegaan bij mij hij stuurde me altijd smileys kusjes en voila
   succes!!

 12. ik vind een jongen op school super leuk , maar hy is een jaar ouder en ik durf niet te zeggen dat ik m leuk vind. ik ben bang dat hy me uitlacht ofso… heeft iemand advies ?? xxxxx

 13. ik ben heel erg verliefd op een jongen uit mijn klas maar ik weet niet wat ik moet doen hij staart wel vaak naar mij en laats sloeg hij een arm om mijn heen en toen kreeg ik het heel warm en ik weet zeker dat ik verliefd ben maar ik vind het moelijk om het te zeggen

 14. Hallo,

  Ik heb sinds 3 weken uitgemaakt met mijn vriend! Maar de beste vriend van mij ex ik vind het leuk! Hij ook mij althans ik denk het omdat hij mij steeds aan het versieren was toen ik nog met mij. Vriend omging hij keek steeds naar mij diep in mijn ogen en lachte vaak en gaf opmerkingen aan mijn vriend van je vriendin is een lekker ding ik wil zo meisje als haar! Hij heeft het aan mijn toegegeven dat hij mijn leuk vind en ik hem wijn zijn tot nu toe 3 naar bed met elkaar geweest. Hij heeft 2 x een dure hotel genomen en kocht steeds sigaretten voor mij en hij vraagt steeds als hij mij weer thuis afzet heb je iets nodig geld enzow im zeg altijd tegen hem nee dankje. Ik weet niet of hij serieus is? Hij weet wel dat ik hem leuk vind????

 15. he ik ben zo verliefd op iemand en ik heb het hem al verteld en hij zij ja aleen heb ik het uitgemaakt omdat hij me net echt leuk vond stom he dus heeft iemand nog een tip voor me dat hijbals een blok op me valt

 16. Nou ik ben Maud Goethart, een 12-jarig meisje. Ik ben biseksueel en ik ben op mijn BFF. Alleen zij is niet op mij. (Denk ik. Ik had het haar namelijk verteld…) En dus wil ik haar eigenlijk wel vragen maar het is zo pijnlijk om afgewezen te worden… Help me please…

 17. ik ben verliefd op de broer van mijn beste vriendin, zei weet het maar hij weet het niet. We komen wel goed overeen maar, ik denk dat hij dat alleen ziet als een vriendschap. Dus ik weet niet wat ik moet doen.. kan iemand me helpen?

 18. ik ben verliefd op een meisje ze heeft het al enkele keren aangehad met jongens , nu ben ik zooooooooo verliefd op haar maar durf het niet te zeggen , wat moet ik doen ?

 19. please help! Ik heb op vakantie iemand leren kennen……. en ben smoor op hem! maar zie hem bijna nooit! we hebben we sociaal contact maar ik ben gewoon smoor op hem en weet niet of ie mij leuk vindt! please help!

 20. ik durfde dat vroeger ook nooit tot ik op een keer
  iemand tegen kwam die ik al vlug niet meer
  kon missen heb toen men eigen niet meer kunnen
  bedwingen kwou haar gewoon zo graag

 21. kan iemand mij helpen om een vraag voor mij te antwoorden
  ze vraagt : Ga je die nog wel beantwoorden voor mij? Zoentje
  ik weet eventjes geen antwoord op en ik wil ze niet kwijt geraken
  help me

 22. Ik ben oo iemand genaamt treesa, we zijn allebij 56 en ik durf haar niet te vragen, omdat ze te aantrekkelijk vind, als ik ook maar iets tegen haar wil zeggen, struggel ik…
  Heeft iemand (een) tip(s) voor mij?

 23. Ik ben op iemand maar hij volgensmij niet meer op mij we waren een stel maar nu niet meer en hij heeft het nu met iemand anders aan en die iemand is mijn vriendin heeft iemand tips

 24. Ik ben verliefd maar mijn beste vriend op de zelfde meisje ik weet het niet zeker maar als ik met haar praat komt hij er tussen maar niemand weet dat ik verliefd op haar ben en veel mensen denken dat zij verliefd op mijn beste vriend maar ik wil er alles aan doen om dat niet te laten gebeuren want hou van haar

 25. Ik nooit geloven spreukgebruiker VOORDAT niet totdat ik met dit grote spreukgebruiker GENOEMD BMO (drsolution) HIJ is werkelijk krachtig en hij is gespecialiseerd in een spreuk OM TERUG VAN DE LIEFDE VAN EEN TE BRENGEN, LOST, HIJ kan ook iemand om U OF spreuk van je hou VOOR een goede baan. Ik ben nu gelukkig en een levend getuigenis omdat de man ik wilde trouwen liet me 3 WEEK S voor onze bruiloft EN MIJN LEVEN kop werd COS ONZE-RELATIE IS OP 3 JAAR ….. Ik hou van hem, en ik kan niet zonder HIM..BUT AL ZIJN RELATIONS WAS TEGEN ONZE VRIENDSCHAP INCLUSIEF ZIJN MOEDER EN HIJ HAD GEEN GOED betaalde baan ….. Dus toen ik MET DE spreukgebruiker ontmoette ik vertelde hem alles wat er met mij gebeuren … In de eerste fase I werd onzeker, sceptisch en twijfelachtig is, maar ik GEEF JE KANS …. EN IN 7 DAGEN VAN MIJN VRIEND (NU MIJN ECHTGENOOT) belde me door hemzelf en kwam naar me verontschuldigen DAT ALLES was opgelost MET ZIJN MAMMA EN GEZIN … Dat is hoe we getrouwd en gelukkig SAMEN NU … U kunt ons spreukgebruiker OP ZIJN EMAIL drsolutionhealinghome@gmail.com

 26. Ik super ver liefd op een meisje uit mijn klas maar iemand anders ook ze word steeds verliefder op hem in plaats van mij hoe moet ik dit oplossen?

 27. Hallo,

  Waarschijnlijk is het heel normaal om een oudere vriendin te hebben , maar in mijn gang van zaken niet.

  Mijn ouders vinden het onterecht en belachelijk voor woorden , dat ik een verhouding heb met een oudere vrouw.
  Een vrouw van 49 jaar oud.

  Lieverd, ik ben niet boos op jou en ik kom binnen paar dagen bij je langs .
  Wanneer mijn ouders weg zijn .

  Kusjes van R

  Kus van R

 28. ik ben verlieft op een jongen maar mijn vriendin is op de zelfde jongen
  ik denk dat hij op mij is maar ik durf hem niet te vragen of hij met me aan wil want ik ben bang dat hij mij gaat uitlachen, tegen zijn vrienden gaat zeggen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.