einde relatie in zicht

Tekenen dat het einde van je relatie in zicht is

Iedere relatie kent goede en slechte tijden. Misschien voel je wel dat het de laatste tijd niet zo lekker gaat in je relatie. Is het einde van je relatie in zicht?

Als je een liefdesrelatie aangaat, dan weet je dat de kans bestaat, dat die relatie ook weer verbroken wordt. Of wel omdat één van beiden het niet meer ziet zitten, of omdat het jullie allebei beter lijkt. In de meeste gevallen komt zo’n breuk niet uit de lucht vallen en kun je van te voren al duidelijk tekenen zien. Echte verliefdheid duurt maar tijdelijk.

..Minder tijd samen

Jullie brengen steeds minder tijd samen door. Misschien niet opzettelijk, of misschien juist wel. Het is natuurlijk alleen maar goed als jullie allebei je eigen interesses hebben. Maar als je je eigen interesses gebruikt als excuus om iemand te ontlopen is dat geen goed teken.

Je mist hem niet

Als je weg bent bij je partner vind je dat eigenlijk wel best. Je hebt niet de neiging hem te bellen, te chatten, berichtjes te sturen of op een andere manier contact te maken.

De verschillen lijken groter dan ooit

Vroeger vond je hem misschien juist leuk omdat hij een bepaalde mening had of bepaalde gewoonten had. Nu lijken die dingen alleen maar ergernissen op te roepen en legt het alleen maar de nadruk op de verschillen die er tussen jullie zijn.

einde van je relatie in zicht

Er worden weinig gedachten meer uitgewisseld

Vroeger hadden jullie lange gesprekken en waren jullie geïnteresseerd om elkaars mening over iets te horen. Nu wordt er nog wel gepraat, maar alleen om praktische zaken te regelen. Iedere vorm van communicatie wordt langzaam minder. Behalve de meningsverschillen en de ruzies. Daar zijn er genoeg van.

Behoefte aan verandering

Er is plotseling behoefte aan verandering bij één van jullie of bij allebei. Misschien wil hij weer gaan studeren, of een ander soort werk zoeken. Het zijn vaak veranderingen waar de ander niet echt bij betrokken is. Ook als iemand opeens gaat lijnen of op een andere manier veel aandacht aan zijn of haar uiterlijk besteedt of verandert, kan dat een teken zijn dat iemand zich onbewust klaar maakt voor een breuk of nieuwe relatie.

Geen plannen samen voor de toekomst

Voorstellen voor plannen voor de toekomst worden afgedaan met: ‘we zien wel hoe het loopt’ of  ‘ja misschien ooit’ en dat soort nietszeggende woorden.

aanwijzing einde relatie

Eigen spullen

In het begin van een relatie of als alles nog goed gaat, dan geeft iemand graag zijn liefste spulletjes aan de ander. Als de relatie minder wordt ziet je misschien opeens dat hij dingen die hij jou liet gebruiken of gegeven had opeens weer terugpakt en ook spullen van jou die hij gebruikte niet meer gebruikt of zelfs weer teruggeeft.

Intuïtie

Vooral vrouwen zijn sterk in het aanvoelen van situaties voor ze werkelijk gebeuren. Als de gedachte bij je opkomt dat hij jullie relatie wel eens zou kunnen beëindigen, dan is er vaak meer aan de hand.