valentijn idee cadeau

Een leuk Valentijnscadeau hoeft niet duur te zijn

Wil je je geliefde iets leuks, iets liefs, iets grappigs geven, iets waarmee je indruk maakt maar wat niet te veel kost? Dat kan prima. Het gaat tenslotte om het idee en als je daarnaast ook lukt om een beetje origineel te zijn, dan maak je ongetwijfeld een goede beurt. Hieronder vind je een aantal betaalbare ideeën voor een origineel Valentijnscadeau voor hem of haar.

Iets wat bloeit

Ecocube

Zie het als beeldspraak. Geef iets dat groeit en bloeit als symbool voor jullie liefde die opbloeit. Je kan bepaalde bloemen kiezen die een romantische betekenis hebben zoals de roos als bloem van de liefde, vergeet-me-nietjes die staan voor trouw en eeuwige liefde, een klavertje vier dat geluk brengt of een koekoeksbloem die ook wel brandende liefde wordt genoemd.

Geef ze als boeket, als plant of als zaad om zelf op te kweken. Wil je er een gepersonaliseerd cadeautje van maken dan kan dat bijvoorbeeld met een ecocube waar je een tekst en/of naam op kan laten zetten.

Zeg het met woorden

Vind je het moeilijk om je geliefde te vertellen hoeveel je van hem of haar houdt? Uit je gevoelens dan in de vorm van een cadeautje waar je iets in of op schrijft. Denk bijvoorbeeld aan een spreuk of songtekst die inlijst. Er zijn ook leuke invulboekjes waar je op een speelse manier antwoorden geeft op allerlei vragen. Zo’n boekje is een leuk cadeautje waarin je kan lezen wat je voor de ander betekent.

Iets dat je iedere dag gebruikt

Er zijn voorwerpen die je iedere dag of meerdere keren per dag gebruikt. Leuk om zo’n voorwerp cadeau te geven zodat je geliefde iedere keer aan je denkt als ze het voorwerp gebruiken. Denk aan een sleutelhanger met een letter of de eerste letters van jullie namen, een pen met een gegraveerde boodschap of naam, een opener, aansteker of een pasjes- of kaarthouder.

Liefde gaat door de maag

50 shades of chocolade

Iets lekkers om te eten of te drinken, de mogelijkheden voor cadeautjes op dit gebied zijn eindeloos. Je kan bijvoorbeeld zelf iets lekkers maken, iets met chocolade of iets in de vorm van een hart, dat doet het altijd goed. Denk aan koekjes, brownies, macarons of een cake. Maar gewone bonbons of een drankje dat je leuk verpakt, zijn ook een prima optie. Of kies voor de 50 Shades of Chocolade.

Je kan natuurlijk ook kiezen. voor een uitgebreid ontbijt, brunch of romantisch dineetje dat je zelf bereid en organiseert.

Luiaard knuffel

Knuffelbeest

Een knuffelbeest is altijd een leuk en lief cadeautje. Kies voor het lievelingsdier van je partner als knuffel of kies een dier dat een bijzondere betekenis heeft. En, als je dan ook nog kiest voor een bijzondere knuffel die een vulling heeft die opgewarmd kan worden in de magnetron, dan zit je helemaal goed.

Cadeautjes met een knipoog

Het hoeft allemaal niet zo serieus te zijn. Hou het luchtig en geef een cadeautje met een knipoog. Geef bijvoorbeeld een knuffelkussen met een foto van jouw gezicht, een ondeugend (kaart)spel, een legpuzzel gemaakt van een grappige foto van jullie samen, sokken met een afbeelding van jou of jullie samen of een shirt met een grappige opdruk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.