Ben jij wel echt verliefd?

Ben je iemand tegengekomen die helemaal ziet zitten? Dan vraag je je misschien af of je echt verliefd bent. Maar hoe kan je dat zeker weten?

Ben je verliefd of is het een bevlieging?

Normaal gesproken zou je kunnen zeggen dat als je jezelf afvraagt of je wel verliefd bent, je het waarschijnlijk niet bent. Ben je wel verliefd dan twijfel je niet, dan weet je het zeker.

Tekenen dat je verliefd bent

 1. Je kunt niet ophouden te denken aan die ene persoon. Of je nu aan het werk bent, op school zit, aan het sporten bent of uit bent met vrienden, die persoon raakt niet uit je gedachten.
 2. Je denkt aan de momenten die jullie samen hebben meegemaakt. Gevoerde gesprekken, blikken, gebaren, aanrakingen spelen zich telkens als filmpjes in je hoofd af.
 3. Je voelt je het ene moment uitgelaten, aantrekkelijk, blij en vol zelfvertrouwen. Het andere moment voel je je depressief, rusteloos, kun je niet slapen, geloof je niet dat het wat gaat worden tussen jullie, durf je geen moment bij de telefoon uit de buurt te gaan omdat je bang bent een telefoontje te missen.
 4. Er vinden zich allerlei chemische processen plaats in je hersenen en je lichaam als je de persoon tegenkomt, je hart gaat sneller slaan, je krijgt vlinders in je buik en/of je knieën gaan knikken.
 5. Je bent dromerig en soms wat afwezig. Je denkt aan toekomstige ontmoetingen, en alle dingen die je samen wilt gaan doen.
 6. Je stelt hogere eisen aan je uiterlijk. Je wilt er op je best uitzien. Misschien koop je nieuwe kleding of make-up, ga je naar de kapper of naar de sportschool.
 7. Als je bij je vrienden bent heb je moeite om ergens anders over te praten dan over die ene persoon. Wat hij zei, wat jij zei, wat hij doet en wat hij vindt.

Is het wederzijds?

Je vraagt je natuurlijk af of de liefde wederzijds is of dat je liefde niet beantwoord wordt en bij ieder teken dat dat niet zo lijkt te zijn, stort je wereld in. Door liefdesverdriet kan iemand zich lichamelijk ziek voelen. Maar gelukkig….het is allemaal maar tijdelijk.

Geniet ervan

Ben je verliefd. Dat wil nog niet zeggen dat het echte liefde is of tot een blijvende relatie zal leiden. Geniet er in elk geval van zolang het duurt.

 1. Moet je verliefd zijn om een relatie te beginnen?
  Ik ben begin 20 en heb een relatie van een halfjaar. Ben niet verliefd geweest op mijn huidige vriend, maar heb hem wel direct leuk gevonden.
  Ik vind hem quasi perfect, hij voldoet echt aan het standaard vrouwenlijstje haha. Hij is dan wel een voetbalgek, en heb nog nooit een kado gekregen haha maar kom, dat valt dan nog wel allemaal mee;)

  Hij weet dat ik niet verliefd was. Hij was ook niet echt verliefd. Maar het klikte en het klikt nu nog altijd.
  Helaas betrap ik mezelf wel soms op de gedachte dat ik twijfel aan de relatie.. of aan mezelf in de relatie. In de zin van: is het dit wel? Ik amuseer me rot met hem, maar waarom denk ik dit dan?? Dat is toch helemaal niet goed?? :s .. Of is dit heel normaal na een half jaar?
  Please give me some good advice people:) En alvast bedankt!

 2. Een late reactie, mr misschien lees je hem alsnog. Ik ken heel veel mensen die in een goede relatie zitten waar de 1 of allebei niet verliefd op elkaar zijn geweest. Dat vind ik zelf nog lastig om te accepteren, ik hoop zelf ooit liefde te vinden met wederzijdse verliefdheid. Maar ik begrijp ook dat verliefdheid meestal toch over gaat na een tijdje. Liefde is uiteindelijk wat je wil, toch? Zou je je twijfels niet eerlijk en open bespreken met je vriend? Voor mijzelf werkt de vraag: wil ik met hem oud worden? altijd goed. Wil je oud met hem worden?

 3. Hey!
  Bij het lezen van je bericht schrok ik nogal van het feit dat er koppels zijn die nooit op elkaar verliefd waren. Ik kan mij dat niet inbeelden om samen te zijn met iemand waar ik niet verliefd op ben of ooit was… Is er dan voldoende aantrekkingskracht? Er bestaat waarschijnlijk geen definitie voor de perfecte relatie, omdat het door iedereen het anders gaat ervaren… Liefde is iets raars, als jullie samen gelukkig zijn zou ik er niet aan twijfelen.

 4. Hey ik ben zelf verliefd op een jongen in mijn klas maar ik weet niet of het wederzijds is want hij lacht om veel wat ik zeg met een vriend van hem, lacht hij me dan uit? En hij vindt liefde ‘stom’ omdat meisjes hem vaak pijn deden, maar nu staat er op zijn pagina <3 (naam van een meisje) zou hij daar verliefd op zijn?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.