tweede date

Komt er nog een tweede date?

Daten is leuk, zeker met iemand die je wel ziet zitten.

Toch zijn eerste afspraakjes niet iedereens favoriet. Je bent dan vaak zo druk bezig om een goede indruk te maken, dat het moeilijk is om jezelf te blijven. Natuurlijk volg je ook je date met argusogen en beoordeel je iedere move die hij maakt. De vraag is of er een vervolg komt.

Komt er een tweede date?

Met al die hooggespannen verwachtingen, hoop en angst is het bijna een wonder dat er zelfs nog een tweede afspraak van komt. Als je je date wel ziet zitten en hem of haar graag nog eens wilt zien, dan zijn hier een paar tips die de kans op een tweede date vergroten.

Wees vooral jezelf

Maar dan wel je allerbeste zelf. Een eerste date is niet de tijd en plaats om je kwetsbaar op te stellen en je onzekerheden te laten blijken.

Waar praat je over op je eerste date? Laat verhalen over exen ook nog maar even zitten en houd het bij wat meer algemene onderwerpen waarbij je goed uit de verf komt.

Wees een goede luisteraar. Deze strategie dient twee doelen. Ten eerste houden de meeste mannen niet van vrouwen die er maar op los kwebbelen. En een aantal vrouwen gaat juist meer kwebbelen als ze nerveus of onzeker zijn. Maar het is echt een beter idee als je hem ook eens aan het woord laat. Zo kom je er eerder achter hoe hij als persoon in elkaar steekt.

Heb er plezier in. Of probeer het in ieder geval. Je leven hangt er niet vanaf. Het is maar een afspraakje. Dus probeer het niet te zien als de mogelijke kennismaking met de persoon waar je je rest van je leven mee zou kunnen delen. Probeer het niet te laten verpesten door gevoelens van onzekerheid of nervositeit.

Wat je vooral niet moet doen

Er zijn ook een aantal dingen die je beter niet kan doen als je hoopt op een vervolg van een date.

Doe je niet anders voor dan je bent. Houd je van vlees en is hij vegetariër, doe dan niet net of je al jaren een vleesloos leven leidt. Hetzelfde met roken, drinken, sporten, dieren, kinderen, enz. De waarheid zal je toch ooit achterhalen. Dus des te eerder er duidelijk is des te beter.

Oordeel niet te snel. Tenzij je er echt zeker van bent dat hij zo saai is dat je het bij het eerste afspraakje al niet wakker kan houden of dat hij rijp is voor een inrichting, gun hem dan gewoon nog een tweede kans.

Als je iemand graag nog een keer wilt ontmoeten, zeg na het eerste afspraakje dat je het hartstikke leuk vond. Kus hem desnoods als afscheid, maar probeer niet kost wat kost om er een tweede afspraakje uit te slepen. Het moet van twee kanten komen.

Is één afspraak echt genoeg voor je geweest geen hem dan een hand en zeg dan iets als: Het was leuk te te ontmoeten. Het beste verder.

Lees ook: Waarom belt hij niet meer?

Of je hem nu wel of niet kent via vrienden of de neef is van je vriendin, wees terughoudend om iemand meteen bij je thuis uit te nodigen, ook als het om een tweede afspraakje gaat.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.