flirten

Flirten, hoe doe je dat ook weer?

Flirten is een manier van doen, je zelfverzekerd gedragen en niet bang zijn risico’s te nemen.

Neem een enthousiaste en positieve houding aan en je zal succes hebben.

Begin een gesprek

De beste manier om een gesprek te beginnen is nog altijd te beginnen met hallo. Stel een vraag, vraag de weg, vraag naar een winkel, een plek om iets te eten of te drinken, praat over wat er om je heen is of gebeurt, vraag om hulp of geef je mening.

Attributen

Sommige attributen maken het makkelijker om in gesprek te raken met iemand, of zorgen ervoor dat anderen jou makkelijker aanspreken.

Voorbeelden zijn bijvoorbeeld kinderen, honden, opvallende sieraden, een t-shirt met tekst, een lekkere geur, hoeden, tijdschriften, kranten of boeken.

Neem de leiding

Je hoeft niet te wachten tot je aangesproken wordt. Trek de stoute schoenen aan en neem zelf het heft in handen. Kijk iemand aan, lach en begin te praten.

Luister beter, praat minder

Luister, en luister met aandacht en interesse. En zeg nou zelf, wie vindt het nu niet prettig als er naar hem/haar geluisterd wordt.


Ogen

Gebruik je ogen, maak oogcontact, maar liever niet langer dan een paar seconden. Staar niet, staren is een afknapper.

Maak complimenten

Maak complimenten, maar probeer wel deze zo eerlijk en oprecht mogelijk te laten klinken. Het is in ieder geval wel een manier om te laten weten dat iemand je aandacht heeft getrokken.

Als iemand jou complimenteert bedank dan vriendelijk.

Lach

Lachen naar iemand blijft toch wel de makkelijkste manier om contact te maken met iemand die je niet kent. Kijk iemand die je leuk vindt aan, en als hij of zij terugkijkt, glimlach dan vriendelijk. Lacht de persoon terug, dan is het tijd voor een volgende stap.

Gedraag je opgewekt, vrolijk dat zal zeker aanstekelijk werken en de aandacht trekken in je omgeving.