klaar voor nieuwe relatie

Ben jij klaar voor een nieuwe relatie?

Denk je dat jij klaar bent voor een nieuwe relatie met de ideale partner? Prima! Maar kijk dan nog even naar jezelf en zorg dat je leven op orde is.

Werk aan jezelf

Een relatie zal jou als persoon niet veranderen. Als je de ideale partner vindt, zal dat je niet opeens minder lui, minder egoïstisch, zelfverzekerder of interessanter maken.

Zorg dat jij een leuke, interessante partner bent voor iemand anders. Neem een voorbeeld aan personen die je bewondert, en werk aan je karakterfoutjes (vraag je vriendin, zus of moeder als je denkt dat je ze niet hebt).

Ontwikkel jezelf, lees, leer of kies een leuke hobby. Heb je onverwerkte problemen, doe er dan alles aan daar van af te komen. In het kort gezegd, zorg dat je met jezelf gelukkig kan zijn. Je zal pas een gelukkige relatie kunnen hebben als je met jezelf gelukkig bent.

Werk aan je uiterlijk

Niet iedereen is in de wieg gelegd voor model of filmster. Maar het kan geen kwaad om jezelf eens goed te bekijken. Kleine veranderingen kunnen soms een groot effect hebben.

Probeer jezelf te accepteren zoals je bent, maar gebruik het niet als excuus. Doe eraan wat je kan, maar blijf realistisch met het doel dat je zelf voor ogen stelt. Ga niet voor het figuur van een supermodel of een stereotype idee van wat je denkt dat men mooi vindt. Vind je jezelf bijvoorbeeld te dik en wil je er iets aan doen, streef dan naar een gezond gewicht dat bij je past en wees daarmee tevreden, ook als dat geen maatje 36 is. Bovendien niet iedereen houdt van maatjes 36.

Kies kleding en een kapsel dat bij je past. Weet je het zelf echt niet, vraag dan iemand om advies in wiens smaak je vertrouwen hebt.

Sta open voor alles

Willen vrienden je koppelen aan iemand, zeg niet meteen nee. Een blind date of internet dating, probeer het gewoon eens.

Wat voor type partner zoek je?

Op wat voor type man val je. Zoek je een romantisch of gevoelig type of is je dat juist veel te soft? Wat voor eigenschappen zoek je en waar kan je echt niet mee leven.

Bedenk wel dat als je iemand net kent je veel meer van iemand kunt accepteren dan later in een relatie als de roze wolken van de verliefdheid zijn opgetrokken.

Als iemand bijvoorbeeld geen sportprogramma op TV kan missen en jij haat sport, dan kan dat in het begin best overkomelijk lijken, maar later een flink strijdpunt worden.

Val je misschien telkens op het zelfde type, en gaat het toch telkens mis?

Meer lezen over verschillende type mannen?

Trek lessen uit het verleden

Natuurlijk moet je nadenken over je eerdere relaties. Waardoor werd je in eerste instantie door iemand aangetrokken, is er een overeenkomst in de relaties waardoor het mis ging. Waar knap je bij een man op af?

Zie eerdere, voorbije relaties niet als een bewijs dat je gedoemd bent tot slechte relaties. Maar zie die mislukte relaties juist als een stap in de goede richting. Je weet nu in ieder geval waar je op moet letten, en wat je zeker niet wilt.

De toekomst

Bedenk voor jezelf hoe je zou willen dat je leven er over 25 jaar uitziet. Wat zijn je wensen en hoe kunnen keuzen die je nu maakt je situatie dan beïnvloeden? Wil je kinderen, een carrière of allebei of wil je liever een man met een carrière en veel geld. Probeer in het oog te houden dat de beslissingen die je nu neemt, gevolgen hebben voor later, positief en/of negatief.

Ideaal?

Je kunt het jezelf nog zo mooi voorstellen, maar het gaat natuurlijk wel over mensen, en die hebben nu eenmaal ieder hun eigen tekortkomingen. Probeer niet te kieskeurig te zijn. Bedenk je ook dat uiterlijk nu misschien een belangrijk criterium is maar dat dat niet van blijvende aard is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.