dating profiel

Online daten? Dit is het beste dating profiel

Als je opgemerkt wilt worden op een datingsite is je profiel natuurlijk heel belangrijk. Wat zijn de woorden die het beste scoren en wat kun je beter niet noemen?

Het beste dating profiel

Iedere dag wordt het internet overspoeld door mensen die op datingsites of via apps hun ideale partner zoeken. Maar hoe zorg je er voor, dat jij wordt uitgekozen en dat bij een ander snel doorgeklikt wordt? Het Amerikaanse tijdschrift Wired deed een uitgebreid onderzoek bij een paar grote dating sites, naar wat goed scoorde op een datingprofiel en wat de afknappers zijn.  Uit al die resultaten kwamen de volgende nuttige tips naar voren, bij het opstellen van beste profiel voor online dating.

Don’t mention…

Voor zowel mannen als vrouwen geldt: heb het niet over je moeder en/of je ex(en). Mannen die het in hun profiel over hun kinderen hebben, worden aantrekkelijker gevonden. Vrouwen die het over hun kinderen hebben zakken in populariteit. Mannen die in hun profiel praten over techniek of electronica, zakken in waardering. Vrouwen daarentegen die zeggen technisch te zijn of verstand te hebben van electronica, worden vaker geselecteerd.

Sporten

Welke sporten springen er positief uit op je profiel? Je lijkt meer in trek als je aan de volgende sporten doet, of zegt er van te houden.

Voor mannen

1. surfen
2. yoga
3. skieën
4. golf
5. fietsen

voor vrouwen

1. yoga
2. surfen
3. hardlopen
4. skieën
5. tennis

Wat kijk je op tv?

Vrouwen scoren, als ze van series als Homeland, The Office, Dexter, Southpark, Game of Thrones en 30Rock houden. Mannen worden aantrekkelijker gevonden als ze van Pulp Fiction, Wall-E, Batman, Lord of the Rings en Star Wars houden. Mannen die zeiden van de romantische science-fiction cultfilm Eternal sunshine of the spotless mind te houden, scoorden het hoogst.

De beste foto

Vrouwen die breeduit lachen, met de tanden bloot doen het het beste. Gevolgd door een foto waarop serieus gekeken wordt. Een foto met een lach zonder tanden doet het aanmerkelijk minder.  Voor zowel mannen als vrouwen geldt: houd je kleren aan. Een blouse of shirt wordt het beste gewaardeerd, een hemd of topje al iets minder. Maar de allerbeste tip is om recht in de camera te kijken. Van de profielen die het meest gekozen werden, keek 88% recht in de camera. Nog een opmerkelijk feit. Voor vrouwen is het ok om een selfie te maken. maar bij mannen wordt dit minder gewaardeerd. Oh, en verwissel zo vaak mogelijk van foto. De kans dat je dan wordt opgemerkt is dan vele malen groter.

Aantrekkelijk lichaam

Ruim de helft van de mannen geeft als aantrekkelijkste deel van hun uiterlijk de ogen op. Vrouwen denken daar anders over. Ze vinden een brede borst en platte buik belangrijk. Ook vrouwen beschrijven hun ogen het meeste als aantrekkelijkste item van hun lichaam. Maar mannen hebben meer oog voor een platte buik, mooie armen en billen.

Zijn vrouwen golddiggers?

Geld heeft invloed ook bij het daten. Vooral voor vrouwen is de financiële situatie van een man belangrijk. Mannen staan hier veel neutraler tegenover. Het woord ‘pensioen’ lijkt voor mannen een toverwoord. Bij mannen lijkt de leeftijd gecompenseerd te worden door geld. Bij vrouwen is dat niet zo. Daar blijft leeftijd gewoon leeftijd.

Zonder fouten

Wat je ook schrijft, doe het zonder fouten. Zowel mannen als vrouwen worden afgerekend op spel- en/of grammaticafouten.

Bekijk hier de resultaten op Wired.