Wat eten we vandaag van Susan Aretz

Een vraag die je als moeder meestal dagelijks hoort. Met het boek ‘Wat eten we vandaag?’ krijg je in ieder geval inspiratie genoeg.

‘Wat eten we vandaag?’ is een boek van Susan Aretz en geeft je 100+ familierecepten voor grote én kleine smulpaapjes. 16 Weekmenu’s, ieder weekmenu begint met een boodschappenlijst voor alle vijf de recepten ( van maandag tot en met vrijdag). Boodschappen die je speciaal voor de recepten nodig hebt en een checklist voor de voorraadkast. Handig!

watkAfwisselende recepten

Het zijn afwisselende recepten voor de hoofdmaaltijd met groenten en fruit, afgesteld op de seizoenen. Er zijn maaltijden met vis, vlees en vegetarische maaltijden. Op die manier kun je iedere dag gezond en gevarieerd eten. De recepten zijn voor het overgrote deel voor 4 personen hoewel er ook een paar voor 2 personen en 4-6 personen zijn. De ingrediënten voor de recepten bestaan uit gewone, niet te dure producten die je in iedere supermarkt kunt kopen. Als extraatjes staat achterin recepten voor toetjes, ontbijt en baksels die je samen met je kind kunt maken.

Over het boek

Het boek is duidelijk met veel zorg en liefde samengesteld. Het ziet er leuk en vrolijk uit met aantrekkelijke foto’s van de gerechten. Het idee van een weekmenu spreekt me wel aan. Het is even plannen en het boek geeft je genoeg ideeën. Of het er voor iedereen in zit om de weekmenu’s letterlijk over te nemen hangt natuurlijk een beetje af van van de vraag hoeveel je kinderen lusten en in hoeverre je daarmee rekening wilt houden.

Susan Aretz

Het doel van Susan Aretz is om ouders te inspireren om als gezin goed en lekker te eten en daarbij ook eens van de gebaande paden af te wijken. Uit onvrede met de resultaten die ze op internet vond, als ze zocht naar kindvriendelijke restaurants, is ze de website smulpaapje.nl gestart. Ze blogt ook regelmatig op Vrouw van de Telegraaf.

  • 216 pagina’s – Spectrum – april 2015

[bol_product_links block_id=”bol_5537584947bac_selected-products” products=”9200000035988872″ name=”wa” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]