6. Extra romige chocolademelk
Bij deze chocolademelk zit de slagroom door de melk in plaat van er bovenop.
(4 koppen)
- 400 ml melk
- 250 ml slagroom
- 20 gr suiker
- 200 gr pure chocolade (geraspt, 70% cacao)
- ½ vanillestokje
- ½ kaneelpijpje
Verwarm de melk met de suiker, het vanillestokje en het kaneelstokje. Als de melk bijna aan de kook raakt giet je de slagroom erbij. Blijf 2 minuten met een garde kloppen. Voeg de geraspte chocolademelk toe en blijk kloppen tot het opgelost is. Het mengsel mag niet koken. Zet het vuur uit en blijf nog even doorkloppen. Giet het in glazen of koppen.
7. Warme chocolademelk met rum en marshmallows
(voor 2 koppen)
- 2 eetlepels cacao
- 400 ml melk
- 100 ml slagroom ongeklopt
- 2 eetlepels suiker
- rum
- zakje vanillesuiker
- marshmallows
Verwarm de melk met de room, de suiker en de vanillesuiker. Laat niet koken. Doe een eetlepel cacao in elke kop. Voeg een scheutje heet water toe en roer tot een papje. Voeg een scheut rum toe en giet de warme melk er op. Garneer met marshmallows.
8. Warme chocolademelk met munt
Chocolade en munt zijn een goede combinatie.
(voor 2 koppen)
- 125 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
- 250 ml melk
- 60 gram pure chocolade, gehakt
- 2 zakjes muntthee
Klop de helft van de slagroom met de suiker stijf. Zet zo lang in de koelkast.
Verwarm de melk met de theezakjes en de rest van de slagroom. Voeg de chocolade toe en roer tot het helemaal gesmolten is. Neem de pan als de chocolademelk heet genoeg is van het vuur en giet het in de mokken.
Garneer met de rest van de slagroom.
9. Warme chocolade-kokosmelk
(voor 2 koppen)
- 250 ml kokosmelk en 250 ml gewone melk
- 2 eetlepels cacao
- 2 eetlepels suiker of ahornsiroop
Verwarm de (kokos)melk. Doe een eetlepel cacao in iedere kop en roer het met wat heet water tot een pasta. Giet de hete melk erbij en maak het op smaak met suiker op ahornsiroop.
bron: Elena’s pantry
10. Witte warme chocolademelk
(voor 2 koppen)
- 500 ml melk
- 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille aroma
- 100 gram witte chocolade in stukjes
Verwarm de melk met de vanillesuiker of vanille aroma. Voeg de stukjes witte chocolade toe tot ze zijn gesmolten en de melk heet genoeg is. Giet de melk in twee mokken.